Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Στιγμές κατάνυξης στον εσπερινό της εορτής του Αγίου Νεκταρίου.

Ο φωτισμένος ναός μέσα στη σιγαλιά  της  νύχτας  ως άλλο σπήλαιο της Βηθλεέμ φάνταζε απόψε γιορτινός μέσα στη αγκάλη του Κοντού.

Για άλλη μια χρονιά η κατάνυξη των ύμνων της εορτής του Αγίου, η απέραντη γαλήνη και η ησυχία της φύσης όσο και η προσδοκία  και η ελπίδα  για το θαύμα  που περιμένει κάθε ψυχή, ήταν διάχυτες στον πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε στον μεγαλοπρεπή ναό  του Αγίου Νεκταρίου.

Η  πανδημία μπορεί να απέτρεψε τις χιλιάδες  των προσκυνητών από το εσωτερικό και το εξωτερικό να ταξιδέψουν μέχρι την Αίγινα, ωστόσο οι εκατοντάδες  των πιστών που κατέκλυσε  το εσωτερικό του ναού και τους εξωτερικούς χώρους, παρακολούθησαν με ιδιαίτερη τάξη και τήρηση  των υγειονομικών μέτρων τους ύμνους και τα αναγνώσματα  του Εσπερινού.
Χοροστάτησε ο επίσκοπος Ανδρούσης Κωνστάντιος ο οποίος κήρυξε το Θείο Λόγο. Τον προλόγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος
Αύριο ανήμερα  της εορτής θα τελεστεί ο Όρθος και η  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία. Κατόπιν η εικόνα του Αγίου και η Τιμία κάρα θα λιτανευτούν πέριξ του Ιερού Ναού, ενώ η εικόνα θα μεταφερθεί για προσκύνημα  στον Μητροπολιτικό Ναό Αίγινας.