Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Στο βουνό του "Δέντρου" οι μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 2ου Γυμνασίου Αίγινας.

Το βουνό  του "Δέντρου" θα έλεγε κανείς  ότι αποτελεί μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε δύο περιοχές. Οριοθετεί την λεκάνη  του Κοντού από το ποτάμι και την περιοχή "Φρεάτσι". Ένα βουνό το οποίο  πήρε την ονομασία του από την ύπαρξη ενός και μόνο δέντρου στην κορυφή του.
Πρόκειται για ένα βουνό με ομαλές πλαγιές και ήρεμο τοπίο που προσφέρεται για περίπατο ιδιαίτερα τώρα την άνοιξη που μοσχοβολά ο τόπος από το χαμομήλι, τη ρίγανη και τα κάθε είδους αγριολούλουδα όπως τις αγριοβιολέττες.

Την Κυριακή 10  Απριλίου ένα  τμήμα των μελών της Περιβαλλοντικής Ομάδας περπάτησε  το μονοπάτι του βουνού και είχε  την ευκαιρία να δει από κοντά και να επισκεφθεί τα αλώνια που υπάρχουν στο βουνό και τα πανέμορφα ξωκλήσια που είναι  διάσπαρτα στην κορυφογραμμή.

Ξεχωρίζει το εκκλησάκι των Ταξιαρχών που είναι κοιμητηριακός ναός του οικισμού της Ψαχνής και ο Άγιος Νικόλαος.
Νότια μέσα στο ποταμάκι που έρχεται από τη Χρυσολεόντισσα υπάρχουν τα ερείπια  του παλαιού οικισμού "Φρεάτσι". Η θέα  κόβει την ανάσα καθώς ξεδιπλώνεται σιγά - σιγά όλη η Αίγινα κάτω από το βλέμμα σου. Η λεκάνη του Κοντού με το μοναστήρι  του Αγίου Νεκταρίου και την Παλαιαχώρα από  τη μια, η πόλη της Αίγινας, ο Μαραθώνας, η Πέρδικα, η Μετώπη, η Μονή, το Αγκίστρι και όλος ο Σαρωνικός κόλπος με  τις αντικρινές στεριές να περικλείουν τον ορίζοντα.

Μια  σύντομη διαδρομή αλλά  τόσο όμορφη και γεμάτη.
Το μονοπάτι γεμάτο χαμομήλι.









 Ένα αλώνι γεμάτο άγριες βιολέττες.

Ευχαριστούμε  τον κ. Παντελή Μεθενίτη για την προσφορά  της δωρεάν μετακίνησης με το λεωφορείο του.