Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Saronic magazine: 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. Οι πρόσφυγες στα νησιά του Σαρωνικού.


 Θα  μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί και συλλεκτικό τεύχος. Και είναι! Πρόκειται για το τεύχος 94  του Saronic magazine που είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή του 1922. Το τεύχος επικεντρώνει τη ματιά  του στους πρόσφυγες που έφτασαν από τα χώματα  της Μικρασίας σε Πειραιά - Σαλαμίνα - Αίγινα - Πόρος - Ύδρα - Σπέτσες - Κρανίδι - Ερμιόνη. Μέσα από παλιές ανεκτίμητες σε αξία και νοσταλγία φωτογραφίες αλλά και κείμενα - μαρτυρίες αναδεικνύεται μια ολόκληρη εποχή, το δράμα ενός λαού, η προσφυγιά, ο ξεριζωμός, η αγωνία  της νέας κατοίκησης, η ανταπόκριση της Μητέρας Ελλάδας, οι τόποι υποδοχής, οι νέες γειτονιές και συνοικίες έτσι όπως διαμορφώθηκαν από τα πρώτα χρόνια εγκατάστασης.

Ανάμεσα στην ύλη του περιοδικού και μια αποκλειστική συνέντευξη της κ. Μιμής Ντενίση της δημιουργού της μεγάλης θεατρικής και κινηματογραφικής επιτυχίας: "Σμύρνη μου αγαπημένη"

Αποκτήστε το τεύχος που μπορείτε να βρείτε στα σημεία διανομής του Saronic magazine  όπως στο βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι" στα σούπερ μάρκετ ΚΡΗΤΙΚΟΣ στο "Αιάκειον" και σε άλλα σημεία.