Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

"Αίγινα, όσα αγαπήσαμε"


 Παρουσιάζεται σε ειδική εκδήλωση σήμερα Παρασκευή 1 Απριλίου στις 19.30 το απόγευμα  στο "Αιάκειον" το λεύκωμα "Αίγινα όσα αγαπήσαμε" από  τις εκδόσεις  του Saronic Magazine.

Το λεύκωμα κυκλοφορεί ήδη στα βιβλιοπωλεία, ενώ η είδηση της έκδοσης του έχει κάνει το γύρω των ηλεκτρονικών Αθηναϊκών Μ.Μ.Ε.  Περιλαμβάνει κείμενα  που κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί στον έντυπο Saronic magazine και αποτυπώνουν τη ζωή στο νησί της Αίγινας τον προηγούμενο αιώνα.

Μέσα από αυτά τα κείμενα αναδεικνύεται πραγματικά η Αίγινα  που αγαπήσαμε, οι άνθρωποι, οι τόποι, η ζωή, τα πανηγύρια, οι γιορτές, τα έθιμα, τα σημεία διασκέδασης και ζωής, το Life style  του νησιού, οι διάσημοι άνθρωποι, οι καλλιτέχνες, οι άνθρωποι  των γραμμάτων και των τεχνών που φιλοξένησε το νησί και σε αυτό δημιούργησαν., όπως ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Κώστας Βάρναλης, η Ζημοβία Αρχιμανδρίτου, ο Σπύρος Βασιλείου, ο Νίκος Νικολάου, ο Γιάννης Μόραλης.
Ανάμεσα στα κείμενα ξεχωρίζουν επίσης και εκείνα που αναφέρονται σε τοπόσημα  του νησιού, σε εμβληματικά κτίρια ακόμα και ιστορικά πλοία της γραμμής του Σαρωνικού όπως το "Νεράϊδα" το "Αφαία", το "Αίγινα" το "Ελλάς".

Την επιμέλεια  του λευκώματος υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Σίλα Αλεξίου και Γιάννης Προβής.

Τέλος  στις σελίδες του που είναι γεμάτες από σπάνιες φωτογραφίες εποχής, φιλοξενούνται κείμενα  των :  Σίλα Αλεξίου, Γιώργου Μπήτρου, Γιώργου Μπόγρη, Μαίρης Γαλάνη- Κρητικού, Νίκου Σάνση, Γιάννη Προβή, Τόνιας Ζαραβέλα, Βασιλικής Ταντάουι.