Κυριακή 10 Απριλίου 2022

O K. Κανάρης και ο Γ. Λογιωτατίδης αναπολούν τα χρόνια της Επανάστασης.

Μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή που εγκαινιάστηκε σήμερα στο ισόγειο  του Πύργου του Μάρκελου, δύο πρωταγωνιστές  των χρόνων της Επανάστασης, ο ναυμάχος Κωνσταντίνος Κανάρης και ο Αιγινήτης προύχοντας και οπλαρχηγός Γεώργιος Λογιωτατίδης θυμούνται και μας εξιστορούν τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Αίγινα και τα νησιά  του  Σαρωνικού.

Τριάντα ερωτήσεις θα έχουν στη διάθεση τους οι επισκέπτες του Πύργου. Επιλέγοντας κάθε φορά μια από αυτές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την απάντηση στα Ελληνικά και στα  Αγγλικά αλλά και με υπότιτλους.
Η έξυπνη αυτή εφαρμογή θα είναι ανοιχτή στο κοινό της Αίγινας μέχρι τις 30 Απριλίου και μετά  θα παρουσιαστεί στον Πόρο (Γκαλερί Σιτρόν), στην Ύδρα (Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας) και στις Σπέτσες (Μουσείο Μπουμπουλίνας) Αναμένεται να επιστρέψει και πάλι στην Αίγινα το Σεπτέμβριο.
Σήμερα  Κυριακή και ώρα 12.00 έγιναν τα εγκαίνια  και παρουσιάστηκε η εφαρμογή σε πολλούς επισκέπτες που με  μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την ξενάγηση και την παρουσίαση.