Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Πρεμιέρα απόψε από τη Θεατρική Ομάδα Κυψέλης

 

Απόψε δεν θα βάλουμε μόνο τα καλά μας, δεν θα ανοίξουμε την πόρτα  του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης, δεν θα ανάψουμε μόνο τα φώτα. 

Θα  φορέσουμε καλά  τις μάσκες μας και θα έχουμε μαζί μας το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test  για να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε την παράσταση "Με ένα φλυτζάνι μέντα" που κάνει πρεμιέρα  στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης.

Λίγα  λόγια  για την υπόθεση του έργου:

Από τη μια στιγμή στην άλλη, πολλά  μπορούν να συμβούν. Ο απλός αλλά σοφός λαός μας λέει: «Όσα  φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος» ή «Η νύχτα βγάζει επίσκοπο κι η αυγή Μητροπολίτη».

Πόσες ανατροπές κρύβει η ζωή!

Κι ενώ όλα κυλούν ομαλά και η καθημερινότητα μας είναι δρομολογημένη και καθορισμένη, ξαφνικά όλα αλλάζουν. Κάτι συμβαίνει. Κάτι ακούγεται. Μια κουβέντα. Ένας λόγος. Μια επιθυμία. Μια ματιά. Μια κίνηση. Μια συνάντηση. Και όλα αλλάζουν. Και  δρομολογούνται εξελίξεις. Και  η ζωή τραβά αλλού σε άλλα μονοπάτια. Και οι άνθρωποι μισιούνται, χωρίζουν, ξανασμίγουν, αγαπιούνται και η ζωή συνεχίζεται………

Αυτό είναι η ζωή! Έτσι είναι η ζωή. Γι’ αυτό μας αρέσει! Γι’ αυτό την αγαπάμε.

Στην περίπτωση μας, στη οικογένεια  του Φάνη Βαμβακά, όλα  θα αλλάξουν μέσα σε μια νύχτα. Μια απρόσμενη επίσκεψη έρχεται να αναποδογυρίσει σχέσεις, να δημιουργήσει καταστάσεις, να προκαλέσει ανατροπές.

Σενάριο – σκηνοθεσία: Γιώργος Μπήτρος

Επιλογή μουσικής: Ανέστης Κορνέζος

Επιλογή χρωμάτων σκηνικού: Νεκταρία Μπήτρου.

Παίζουν: Μαρία  Λυκούρη – Αρετή Κουκούμη – Γιάννης  Τζίτζης – Ηλίας Θωμάς – Παντελής Γκαρής – Σταματίνα Ασημαντώνη – Μαρία Θεοδωράκου -  Άγγελος Φουντάς.

 

Μέρες και ώρες παραστάσεων:

ΑΠΡΙΛΙΟΣ:

Σάββατο 2 – Κυριακή 3

Σάββατο 9 – Κυριακή 10

Παρασκευή 15 – Σάββατο 16

Ώρα έναρξης: 20.00

Είσοδος Ελεύθερη  ( όχι για παιδιά Δημοτικού)

Απαραίτητη η χρήση μάσκας σε  όλη τη διάρκεια  της παράστασης.

Η είσοδος θα γίνεται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή  rapid test.