Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Μια βραδιά αφιερωμένη στην Παλαιά Χώρα από την Περιβαλλοντική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου.

Σπαρακτικές επιγραφές πάνω σε τοίχους και πέτρες, από τους κατατρεγμένους της Παλαιάς Χώρας, αλιβάνιστα ξωκλήσια και ερειπωμένα δρομάκια, αγιογραφίες και ίχνη από κάστρα και τους πύργους, ερημωμένες εκκλησίας  και ετοιμόρροπες οροφές συνέθεσαν το υλικό  της εκδήλωσης  που παρουσίασε η Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας με τίτλο: 
"Παλαιά Χώρα μια πολιτεία που δεν σιώπησε ποτέ"
Το πρόγραμμα αυτό που για τρία χρόνια έχει απασχολήσει  τους μαθητές έχει παρουσιαστεί και στον Πειραιά, σε εκδήλωση  του τομέα Πολιτιστικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά  στα πλαίσια  των εκδηλώσεων: "Τοπόσημα μνήμης και πολιτισμού"
Η βραδιά  στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας ήταν μια ευκαιρία για πολλούς θεατές να γνωρίσουν ακόμα βαθύτερα την Παλαιά Χώρα διότι παρουσιάστηκαν στοιχεία, φωτογραφίες και σπάνιοι πίνακες που απεικονίζουν το λόφο και μαρτυρούν την πολυτάραχη ιστορία  του.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετοί  γονείς  των παιδιών, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αντώνης Ντελής και Παντελής Μεθενίτης, η Διευθύντρια  του 1ου Γυμνασίου Αίγινας κ. Χρυσούλα Μονοκρούσου, ο Διευθυντής  του Γυμνασίου Μεσαγρού κ. Νίκος Οικονόμου και ο Πρόεδρος της Καποδιστριακής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας κ. Γιώργος Καλόφωνος.