Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Οι "σουβάλες" στο Όρος περιμένουν τις πρώτες βροχές.

Μια διαφορετική εικόνα παρουσιάζουν αυτή την εποχή οι γνωστές σε όλους μας "σουβάλες" πάνω στο Όρος. Το νερό πλέον λιγοστό μέσα στη λεκάνη τους, περιμένει να εμπλουτιστεί και να ανανεωθεί από τις πρώτες βροχές που ακόμα δεν έχουν πέσει.

Οι φυσικές δεξαμενές νερού, οι περίφημοι ομβροδέχτες  της Αίγινας που σε άλλες εποχές ήταν οι δεξαμενές νερού που ξεδιψούσαν  τα ζώα των κτηνοτρόφων αλλά  και τα χωράφια  των αγροτών, σήμερα είναι ένα από τα αξιοθέατα της Αίγινας αλλά και ένα τμήμα  της πολιτιστικής  ταυτότητας  του νησιού.
Τέτοιες σουβάλες μπορεί κάποιος να συναντήσει στην περιοχή του Όρους, στους Λαζάρηδες, στο Σφεντούρι και στον περίφημο "μπουρδέχτη" στην Χρυσολεόντισσα.
Οι  φωτογραφίες είναι από τις δύο μεγάλες σουβάλες στις Σφυρίχτρες στο Όρος  της Αίγινας λίγο πιο πάνω από το Ναό των Ταξιαρχών.

Ευχαριστούμε  την κ. Άρτεμις Λαβούτα που μας οδήγησε και στη δεύτερη μεγαλύτερη Σουβάλα. Η Αίγινα συνεχώς αποκαλύπτει την σπάνια ομορφιά  της μόνο σε όσους αποφασίσουν να την εξερευνήσουν με αγάπη!!!
Από  την ανάβαση - ξενάγηση  της Ομάδας Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στο ναό των Ταξιαρχών στο Όρος.