Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Τα "Πολεμικά πλοία" της Στέλλας Κάππου στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.

Τα "Πολεμικά πλοία" είναι μια ιδιαίτερη ενότητα  του έργου που άφησε πίσω της η ζωγράφος Στέλλα Κάππου. Με πιστότητα και ρεαλισμό και σταθερά προσηλωμένη στην ανάδειξη της ρώμης και της υπεροχής των Ελληνικών Πολεμικών πλοίων η Στέλλα Κάππου τη διετία 1985 -86 ζωγράφισε είκοσι και πλέον πίνακες πολεμικών πλοίων.

Ιστορικά πλοία όπως το "Θωρηκτό Αβέρωφ" το Α/Τ "ΥΔΡΑ" και πολλά άλλα αντιτορπιλικά, φρεγάτες, υποβρύχια, πυραυλάκατες κοσμούν το  εσωτερικό  της αίθουσας  του Λαογραφικού Μουσείου.

Η έκθεση παρουσιάζεται στα πλαίσια  των εκδηλώσεων του Δήμου Αίγινας για τον του εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Στα εγκαίνια  το απόγευμα της Κυριακής 23 Οκτωβρίου παραυρέθηκαν πολλοί φίλοι  της οικογένειας Κάππου αλλά και επισκέπτες της έκθεσης. Παρόντες ο Πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Νίκος Πτερούδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κ. Σαλπέα και Νεκτάριος Λεούσης, ο Πρόεδρος του  Εφορευτικού Συμβουλίου της Καποδιστριακής Δημόσιας Βιβλιοθήκης κ. Γ. Καλόφωνος και η Πρόεδρος  του Φεστιβάλ Φιστικιού κ. Μαριλένα Γιαννούλη.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την Κυριακή 30 Οκτωβρίου και θα δέχεται το κοινό κάθε απόγευμα 18.00 - 21.00 ενώ την Παρασκευή 28 το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου θα λειτουργήσει από τις 10.00 - 13.00  το πρωί και 18.00 - 21.00  το βράδυ.