Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Τέχνη στην ψαραγορά της Αίγινας.

Ποιος είπε ότι ένας χώρος της καθημερινότητας μας, όπως η ψαραγορά, δεν μπορεί να είναι καλαίσθητος και όμορφος. Δεν αναφερόμαστε στην σημερινή  εικόνα ενός καθημερινού χώρου εργασίας και διέλευσης εκατοντάδων ανθρώπων που είναι λογικό να έχουν προκληθεί φθορές στο πέρασμα  των δεκαετιών, ή στις κατά καιρούς εικαστικές παρουσιάσεις,  ή ακόμα και στην ανάγκη αναβάθμισης του αλλά  σε κάποιες λεπτομέρειες, σε κάποιες  γωνιές που μαρτυρούν και επιβεβαιώνουν ότι οι παλαιοί μαστόροι είχαν γούστο  και άποψη!

Αν λοιπόν κάποιος προσέξει στο άνοιγμα  που κάνει  η ψαραγορά στα ανατολικά προς  το Δημαρχείο και το μικρό παρκάκι θα διαπιστώσει δύο σιδεριές  με όμορφο δέσιμο και σχήμα. Μέσα σε κύκλους δυο αρχικά: "Κ"  και "Α" . Μάλλον εννοούν "Κοινοτική αγορά".

Θα ήταν καλό να συντηρηθεί αυτή η σιδεριά και να μη χαθεί αλλά αντιθέτως να γίνει υπόδειγμα  για μελλοντικές κατασκευές.

Στο χώρο της  ψαραγοράς την εποχή των Φετσιβάλ  Φιστικιού έχουν φιλοξενηθεί πολλές εικαστικές παρεμβάσεις, παρουσιάσεις και events. Ας μας επιτραπεί να πούμε, πως  αυτό  το σημείο, αυτή η λεπτομέρεια  δεν είχε ποτέ  επισημανθεί από πολλούς εικαστικούς.