Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στην Κυψέλη

Μέρα γιορτής  η σημερινή, μέρα αφιερωμένη στις μεγάλες αξίες της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της τιμής ενός λαού που θέλησε να πολεμήσει για να ζήσει ελεύθερος, αυτός και οι απόγονοι του.

Η Εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου τιμήθηκε στην Κοινότητα της Κυψέλης με πανηγυρική δοξολογία που εψάλλη στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας. Στο τέλος της Δοξολογίας η διευθύντρια  του Δημοτικού Σχολείου Κυψέλης, κ. Ανθούλα Ντάφη,  εκφώνησε  τον πανηγυρικό λόγο. Ακολούθησε το τρισάγιο και η κατάθεση των στεφάνων από τα σχολεία , τους Συλλόγους Κηδεμόνων των Σχολείων και το Μορφωτικό Σύλλογο Κυψέλης.

Το Δήμο Αίγινας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Σ. Θεριανός.
Η μαθητική παρέλαση στη συνέχεια έδωσε  τη δυνατότητα  στους εκατοντάδες  γονείς να θαυμάσουν τα παιδιά  τους που για άλλη μια φορά  γέμισαν το δρόμο και την πλατεία από  τον ενθουσιασμό τους, τα χαμόγελα και την αισιοδοξία  τους.
Προηγήθηκαν  την παραμονή της εορτής οι σχολικές εορτές στα σχολεία  της Κοινότητας. Αν κάτι χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα και τις εκδηλώσεις ήταν η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών στην μαθητική παρέλαση.