Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Το νησί του Αγίου Ιουλίου στην λίμνη Όρτα της Ιταλίας.

  Παραμυθένιες εικόνες από τη λίμνη Όρτα  της Ιταλίας και το νησί του Αγίου Ιουλίου από την Αίγινα. Το νησί είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιούλιο ο οποίος αποσύρθηκε εκεί και μόνασε. Μοναδικής και σπάνιας ομορφιάς τοπίο  με τον ναό του Αγίου Ιουλίου να δεσπόζει στο νησί. Σύμφωνα με την παράδοση ο ναός είναι ο 100ος  που έχτισε  ο Άγιος Ιούλιος. Να υπενθυμίσουμε ότι τα αδέλφια Ιούλιος και Ιουλιανός ξεκίνησαν από  την Παχειά Ράχη της Αίγινας
    Έκαναν  ένα τεράστιο ιεραποστολικό έργο στη Βόρεια Ιταλία. Ύστερα από 50 χρόνια ιεραποστολικής εργασίας  θέλησαν να αποσυρθούν και να ασκητέψουν. Τα  δύο αδέλφια θα χώριζαν για πρώτη φορά στη ζωή τους. Ο Ιουλιανός έμεινε στο Γκοτζάνο στη λίμνη Ματζιόρε, ενώ ο Ιούλιος διάλεξε ένα ερημικό νησάκι το Κούσιο στη λίμνη  Όρτα. Το νησί που είχε διαλέξει ο Ιούλιος ήταν έρημο και απομονωμένο, ένας βράχος γεμάτος  ερπετά, όπου κανένας βαρκάρης δεν πλησίαζε από φόβο. Τότε ο Ιούλιος άπλωσε το ράσο του επάνω στο νερό και πέρασε απέναντι. Εκεί με τη βοήθεια του Θεού και με τη δύναμη του Χριστού, που σύμφωνα με το Ευαγγελικό χωρίο: «να πατάς επάνω σε φίδια και σκορπιούς» [Λουκ. 10,19], ο Άγιος τα υπόταξε.
   Ο Ιουλιανός  αρρώστησε βαριά και κοιμήθηκε σε ηλικία 72 ετών τον Ιανουάριο του 391 μ. Χ. Ο Ιούλιος έζησε ήρεμα για άλλα 10 χρόνια με προσευχή και νηστεία στο νησί του, το οποίο πήρε και το όνομά του. Η μνήμη του Αγίου Ιουλιανού εορτάζεται στις 7 Ιανουαρίου, του Αγίου Ιούλιου στις 31 Ιανουαρίου και η ανακομιδή των λειψάνων τους στις 19 Μαΐου. Στο χωριό της Παχείας Ράχης η μνήμη τους εορτάζεται στις 19 Μαΐου, όπου υπάρχει πλέον παρεκκλήσιο στον παλαιό ναό των Ταξιαρχών αφιερωμένο στη μνήμη τους. Στην Αίγινα επίσης εορτάζουν και στις 30 Ιουλίου  κατά τη σύναξη των Αιγινητών Αγίων στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη περιοχή Λιβάδι, όπου φυλάσσονται και τμήματα από τα λείψανα των δύο Αγίων.
 
Περισσότερα στοιχεία  για τη ζωή των δύο Αιγινητών Αγίων μπορείτε να βρείτε στη σχετική ανάρτησή μας  του Μαΐου  2014