Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Χορεύοντας με τον "Απόλλωνα" στην Αλλόνησο.

     Θα  μπορούσε να είναι τίτλος ταινίας, κατά το "Χορεύοντας με τους λύκους". Είναι απλά  αυτό που βιώνουν οι νησιώτες τις μέρες  που τα κύματα λούζουν τα λιμάνια (ο Θεός να τα κάνει) και οι επιβάτες πρέπει να επιβιβαστούν ή αποβιβαστούν. Ανάμεσά  τους άνθρωποι κάθε ηλικίας  και άτομα με ειδικές ανάγκες. 
   Οι εικόνες είναι γνωστές. Η εμπειρία μοναδική. Είναι οι στιγμές που καταλαβαίνεις τι σημαίνει χειμώνας σε νησί χωρίς λιμάνι.
   Το βίντεο έχει κάνει πολλά κτυπήματα στο yutube. Έγινε θέμα σε πολλές ενημερωτικές εκπομπές και έχει ανέβει σε πολλά  site. Ο δικός μας "Απόλλωνας" που από πέρσι έχει δρομολογηθεί στις Σποράδες προσπαθεί να επιβιβάσει αυτοκίνητα με κίνδυνο να προκληθούν ζημιές και να γίνει κάποιο ατύχημα, στο λιμάνι  της Αλλονησου.
   Το πλήρωμα δίνει το δικό του αγώνα. Έναν αγώνα ηρωϊκό που αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση των επιβατών αυτών των νησιών με ελάχιστες λιμενικές υποδομές. Το έργο το έχουμε ξαναδεί στην Κάσο, στα Αντικύθηρα, στην Κίμωλο.
   Οι εικόνες μας είναι γνωστές εδώ  στην Αίγινα. Τις ζούμε συχνά. Χθές Τρίτη τις βίωσαν οι επιβάτες του 'Ποσειδών Ελλάς"  που μέρα μεσημέρι αδυνατούσε να προσεγγίσει  το λιμάνι της Αίγινας λόγω χαμηλής ορατότητας και ξαφνικής θαλασσοταραχής. Και ας υπολογίσουμε ότι ανάμεσα στους επιβάτες  ήταν και η Στ΄τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας.
   Μήπως ίδρωσε το αυτί κάποιου;
   Μην είμαστε αφελείς!!!
Μέχρι  να φυσήξει  ξανά  πουνέντης θα το έχουμε ξεχάσει.