Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

2000 βιβλία στο Γυμνάσιο Μεσαγρού.

   Μια  μεγάλη προσφορά έρχεται να σφραγίσει τη σχολική ζωή του Γυμνασίου Μεσαγρού. Ο ιστορικός συγγραφέας και εν αποστρατεία αξιωματικός  του Λιμενικού Σώματος κ. Κωσταντίνος Σταμάτης δώρισε στη βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Μεσαγρού 2000 βιβλία από την ιδιωτική του βιβλιοθήκη. Μια κίνηση  αναγνώρισης για την καλή δουλειά  που γίνεται τα τελευταία  χρόνια  στο σχολείο  του Μεσαγρού, αλλά  και μια  ουσιαστική προσπάθεια  ώστε να δημιουργηθεί στην περιοχή ένας πνευματικός πνεύμονας  που θα βοηθήσει  στην πολιτιστική αναγέννηση  του τόπου. Ο κ. Σταμάτης με τον τρόπο αυτό ανταποκρίθηκε στην έκκληση που είχε απευθύνει το Γυμνάσιο Μεσαγρού για τη συγκέντρωση βιβλίων με σκοπό τη δημιουργία Δανειστικής Βιβλιοθήκης.
Παραθέτουμε  το δελτίο  τύπου της Διευθύντριας του Γυμνασίου κ. Μανούσου Ειρήνης:


 
"Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015 το σχολείο μας βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να δεχτεί τη μεγάλη προσφορά του κ. Κώστα Σταμάτη σε βιβλία. Ο κ. Σταμάτης πρόσφερε περίπου 2.000 βιβλία ποικίλου περιεχομένου, τα οποία θα τοποθετηθούν σε νεοκατασκευασθείσα αίθουσα η οποία έγινε με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την πώληση του βιβλίου « η Ντοπιολαλιά του Μεσαγρού », το οποίο συντάχθηκε από την Πολιτιστική Ομάδα του σχολείου των ετών 2012-14, υπό την καθοδήγηση της π. Διευθύντριας του σχολείου κ. Μπέση- Γκίνη Αναστασίας. Στην αίθουσα κατόπιν πρότασης του σχολείου και απόφασης της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου της Αίγινας και εισήγησης του κ. Ν. Οικονόμου θα δοθεί το όνομα « Κώστας Μ. Σταμάτης» σε αναγνώρισης της προσφοράς του στο σχολείο αλλά και της εν γένει προσφοράς του στον πολιτισμό και την παιδεία του νησιού μας.
Αν και δεν είναι Αιγινήτης, αγάπησε την Αίγινα, την οποία θεωρεί δεύτερη πατρίδα του και για την ιστορία της οποίας έγραψε δύο βιβλία Αίγινα (2008) και Αίγινα (2009).
Με σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες και στη Νομική, σταδιοδρόμησε ως αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος και αποστρατεύτηκε (1992) με το βαθμό του Υποναυάρχου Λ.Σ. Στα Ελληνικά Γράμματα ασχολήθηκε με την ποίηση, το δοκίμιο, το διήγημα, τη νουβέλα, τη μελέτη, την ιστορία, τη βιογραφία, τις μεταφράσεις. Είναι μέλος πολλών διεθνών Ακαδημιών και Λογοτεχνικών Σωματείων, καθώς και μέλος του "Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός", του "Πειραϊκού Συνδέσμου", του "Συνδέσμου Ελλήνων Ιστορικών Συγγραφέων", της "Εθνικής Εταιρίας των Ελλήνων Λογοτεχνών" κ.ά. Κριτικές, αφιερώματα και ειδικές μονογραφίες για το έργο του συνέγραψαν Έλληνες και ξένοι κριτικοί και άνθρωποι των Γραμμάτων.

Με την απλότητα και τον ενθουσιασμό μικρού παιδιού, μαζί με τον κ. Σπύρο Γαλάρη, την Πρόεδρο και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και πολλόυς μαθητές συμμετείχε στη μεταφορά των βιβλίων στο χώρο που θα εκτεθούν.
Πραγματικά τον ευχαριστούμε πολύ και του ευχόμαστε τα καλύτερα για τον ίδιο και την οικογένειά του".

Για τη Σχολική Κοινότητα
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΝΟΥΣΟΥ