Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Απόβαση στο Λαογραφικό Μουσείο.

   Θα  μπορούσε να είναι ένας ευρηματικός τίτλος για την έκθεση που φιλοξενείται αυτές τις μέρες  στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας  με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. 18 πίνακες πολεμικών πλοίων κάθε τύπου και μεγέθους της Στέλλας Κάππου μας ταξιδεύουν στον κόσμο του Πολεμικού Ναυτικού και στις θάλασσες  του Αιγαίου.
   Μια σπάνια δουλειά που εκπλήσσει με  το ρεαλισμό και την πιστή αποτύπωση κάθε λεπτομέρειας του πλοίου. Τα  χρώματα της θάλασσας και ο κυματισμός είναι μοναδικά. Απορεί κανείς πως η Στέλλα Κάππου, μια γυναίκα, εμπνεύστηκε για αυτή τη δουλειά. Ποιά ήταν η αιτία και η αφορμή για να ασχοληθεί με αυτό το θέμα, όταν μας έχει αφήσει εκατοντάδες πίνακες κυρίως με θέματα από την Αιγινήτικη φύση. Μια  γυναίκα να έχει λατρέψει όχι απλά το πλοίο που δουλεύει ο γιός, ο σύζυγος, ο αδελφός ή κάποιο πλοίο που οδήγησε στην ξενιτειά  τον αγαπημένο της, αλλά ένα βαρύ ρωμαλέο, ετοιμοπόλεμο πολεμικό σκάφος.
   Οι πίνακες είχαν εκτεθεί παλαιότερα στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος στον Πειραιά και τον Οκτώβριο του 2008 στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης.
   Είναι πολλοί οι λόγοι λοιπόν που θα πρέπει να οδηγήσουν τα βήματά μας μέχρι την έκθεση του Λαογραφικού Μουσείου η οποία εγκαινιάστηκε χθες Παρασκευή και ώρα 20.00 μ.μ. συγκεντρώνοντας αρκετό κόσμο σε μια  βροχερή βραδιά.
    Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή  μέχρι  το Σάββατο 31 Οκτωβρίου.