Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Τα Πολεμικά πλοία της Στέλλας Κάππου

  Τα  Πολεμικά πλοία  της Στέλλας Κάππου θα αγκυροβολήσουν από τις 21 Οκτωβρίου στο "λιμάνι" του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας και θα παραμείνουν δεμένα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου συμβάλλοντας με την καθηλωτική παρουσία  τους στους εορτασμούς για την 28η Οκτωβρίου και όχι μόνο.
   Πρόκειται για 18 μεγάλων διαστάσεων πίνακες  που έχει φιλοτεχνήσει η ζωγράφος Στέλλα Κάππου και που πραγματικά εντυπωσιάζουν μέσα στο σύνολο  του ζωγραφικού της έργου. Πολεμικά πλοία κάθε τύπου και κατηγορίας, αντιτορπιλικά, θωρηκτά, φρεγάτες, τορπιλάκατες, υποβρύχια απαρτίζουν το μοναδικό στόλο της καλλιτέχνιδος που ο ρεαλισμός στην απεικόνισή τους ξαφνιάζει τον θεατή.
   Έργα της Στέλλας Κάππου εκτέθηκαν και πριν ένα μήνα στον πύργο του Μάρκελου στα πλαίσια των εικαστικών δρώμενων του Φεστιβάλ Φιστικιού. Τα πολεμικά της πλοία έχουν εκτεθεί και παλαιότερα στην αίθουσα  του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης.
    Η διοργάνωση της έκθεσης τώρα ανήκει  στην ΚΕΔΑ, το Σύλλογο των Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας και φέρει την υπογραφή  της κ. Βάσως Καλουδιώτη.
  Τα  εγκαίνια  της έκθεσης προγραμματίζονται για την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και ώρα 20.00 μ. μ.