Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Εις το βουνό ψηλά εκεί.


   Η πρώτη Δευτέρα κάθε Οκτωβρίου από πέρσι έχει καθιερωθεί  ως αθλητική ημέρα  σε όλα τα σχολεία  της επικράτειας. Πέρα από τις αθλοπαιδείες διοργανώνονται πολλές δράσεις με σκοπό τη γνωριμία με την άθληση και κυρίως με τα Ολυμπιακά ιδεώδη.
   Μια ομάδα μαθητών  του 2ου Γυμνασίου συνοδευόμενη από τέσσερις καθηγητές, πέρα από τα γνωστά αγωνίσματα, προτίμησε  την ανάβαση  στο βουνό που βρίσκεται ανατολικά  του σχολείου και συγκεκριμμένα στην περιοχή του  Ποριατάδο και στη Δραγωνέρα, απολαμβάνοντας  το περπάτημα μέσα στο πευκοδάσος.

   Και  το δάσος αποζημίωσε  τους μικρούς πεζοπόρους.  Ένα πυκνό πευκοδάσος με πολλές  φασκομηλιές, θυμάρια, λεβάντες, δεντρολίβανα, αγριοκρεμμύδες, σκίνα, πουρνάρια αλλά και ελιές και φυστικιές συμπλήρωναν το  τοπίο. Ένα μεγάλο αλώνι, χτισμένο με πέτρες, θαυμάσιο με τα βοηθητικά σπιτάκια γύρω του. Μια σωστή αγροικία κάποτε. Αναφέρεται ότι ανήκει στην οικογένεια Γιανέλη, δύο ξερά πηγάδια και ένας δρόμος που  σε οδηγεί  στην πλαγιά της Δραγωνέρας. Η θέα  μοναδική κι από τις δύο πλευρές. Τα  χωράφια  της Κυψέλης μέχρι τη θάλασσα, η πόλη της Αίγινας, τα ξερονήσια  και οι αντικρινές ακτές στο βάθος, ενώ ανατολικά η κορφή της Παλιαχώρας, το μοναστήρι του Αγίου και η λεκάνη  του Κοντού.
   Μια απίθανη  διαδρομή πάνω στα βουνά ακριβώς δίπλα στα σπίτια μας.