Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

"Το μικρό σπίτι στο Λιβάδι" στην ΕΤ2

  Μια θρυλική αμερικάνικη σειρά που κράτησε συντροφιά σε πολλούς τηλεθεατές τη δεκαετία του '70 προβάλεται κάθε μεσημέρι (15.30) από την Ετ2. Πρόκειται για μια από τις πλέον πετυχημένες και αγαπημένες σειρές  της τηλεόρασης που έγραψε ιστορία  παρουσιάζοντας  το πρότυπο της οικογένειας και των στέρεων χαρακτήρων  της.
   Δεν γνωρίζουμε με ποιά κριτήρια  τη Κρατική τηλεόραση επέλεξε  την προβολή μιας  τόσο παλιάς σειράς, ωστόσο αξίζει και με διάθεση νοσταλγική να ξαναδούμε κάποια επεισόδια και να γνωρίσουμε  στοιχεία που αφορούν τη θεματολογία της.


Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι ήταν η Αμερικανική τηλεοπτική σειρά με στοιχεία της Άγριας Δύσης με κεντρικό θέμα μια οικογένεια που ζούσε σε φάρμα στο Walnut Grove, μεταξύ της δεκαετίας 1870 με 1880. Η σειρά είναι προσαρμογή των βιβλίων Little House της Laura Ingalls Wilder, που γνώρισαν μεγάλη εμπορική επιτυχία και έγιναν best-seller.
Παρόλο που η σειρά βασιζόταν στις πραγματικές ιστορίες των βιβλίων Little House, πολλοί χαρακτήρες και καταστάσεις διαφέρουν από τα αυθεντικά βιβλία. Οι κεντρικοί χαρακτήρες είναι ο Charles Ingalls (αγρότης και εργάτης σε μύλους), η γυναίκα του Caroline, και οι 4 τους κόρες Mary, Laura, Carrie, και Grace. Σε επόμενους κύκλους επεισοδίων υιοθετούν τρία ακόμη παιδιά: Albert, Cassandra, και Jameς. Αυτό όμως που εντυπωσιάζει το σημερινό τηλεθεατή που παρακολουθεί έγχρωμη τη σειρά, είναι τα θέματα τα οποία παρουσιάζονται στα αυτοτελή επεισόδια  της

  Το Little House εξερευνά και περιγράφει θέματα που αφορούν την υιοθεσία, αλκοολισμό, φτώχεια, πεπρωμένο, προκατάληψη, αλλά και το ρατσισμό. Κάποιες από τις πλοκές στρέφονται γύρω από τα προβλήματα της εξάρτησης των ναρκωτικών (μορφίνη), λευχαιμία, παιδική κακοποίηση, καθώς ακόμα και με βιασμό. Η σειρά θεωρείται δραματική, παρόλα αυτά έχει και πολλά κωμικά στοιχεία.