Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Ένα τεύχος αφιερωμένο στη βία. "Πειραική Εκκλησία, τεύχος 289.



   Κυκλοφόρησε το καινούργιο  τεύχος (289) του περιοδικού της Πειραϊκής Εκκλησίας για το μήνα Φεβρουάριο 2017. Το νέο τεύχος είναι αφιερωμένο σε ένα σύγχρονο πρόβλημα όπως είναι η βία σε όλες  τις μορφές της. Η επιλογή του συγκεκριμένου θέματος μας ξάφνιασε ευχάριστα διότι δεν το συναντάμε  σε εκκλησιαστικά έντυπα.
   Τα  καλοδουλεμένα άρθρα του  τεύχους προσφέρουν ένα μικρό ενημερωτικό οδηγό  για εκπαιδευτικούς και γονείς.
Σταχυολογούμε μερικούς  τίτλους άρθρων όπως:
«Τηλεοπτική βία και παιδί» του Κώστα Ζημιανίτη, «Μορφές βίας» του Νίκου Ματσούκα, «Βία και σχολικός εκφοβισμός» της Μαρίας Σαπουνά, «Το ψυχικό τραύμα και ο πόνος που απορρέει από κάθε μορφής βία και κακοποίηση» της Πόπης Χατήρα, «Μορφές  επιθετικότητας στην Κλίμακα»  του πρωτ. Αδαμάντιου Αυγουστίδη, «Ειρήνη αφίημι υμίν…» του Λεβ Ζιλέ, «Υιοί Ειρήνης» του Γιώργου Ανανιάδη, καθώς και κείμενα  των  Θεόδωρου Ζιάκα, Ιωάννη Κορναράκη,  Απόστολου Νικολαΐδη.
   Στο τεύχος βρίσκουμε επίσης κείμενα ποικίλης θεματολογίας των: Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αρχιμανδρίτου Ευσεβίου Βίττη, Αρχιμανδρίτου Μελετίου Κατσουρού, A. M. Alchin, Παντελή Σταματέλου.
   Το περιοδικό της Πειραϊκής Εκκλησίας μπορείτε να το βρείτε σε όλους τους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, καθώς και σε κεντρικά βιβλιοπωλεία.
   Κεντρική διάθεση στην Αίγινα: Βιβλιοπωλείο «Λυχνάρι»