Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Οι δηλώσεις δρομολόγησης πλοίων περιόδου 2017-18


  Μεγάλες ανακατατάξεις στον ακτοπλοϊκό χάρτη προβλέπονται σύμφωνα με τη δήλωση δρομολόγησης που κατέθεσαν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες στο Υπουργείο Ναυτιλίας (ellinikiaktoploia.gr) για την περίοδο από 1-11-2017 μέχρι την 31 -10 -2018.
   Και ενώ στις Κυκλάδες θα κονταροκτυπηθούν  οι εταιρείες του κλάδου με πολλά πλοία ταχύπλοα και συμβατικά, τα πράγματα στα νερά  του Σαρωνικού είναι καθησυχαστικά από τη στιγμή που ο αριθμός των συμβατικών διατηρείται, ενώ των ταχύπλοων αυξάνει στις  γραμμές του Πόρου - Ύδρας - Σπετσών όπου έχουμε  την είσοδο των ΣΠΙΝΤ ΚΑΤ1 και ΣΙΦΝΟΣ ΤΖΕΤ.
   Ο ΌΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ συνεχίζει για Σουβάλα και Αγία Μαρίνα. Για Αίγινα - Μέθανα - Πόρο και Αγκίστρι θα ταξιδεύουν τα ΑΧΑΙΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ - ΦΟΙΒΟΣ - ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ και ΙΟΝΙΣ.
   Ενδιαφέρον παρουσιάζει η δρομολόγηση πλοίου για Σουβάλα με το όνομα "ΑΙΓΙΝΑ" το οποίο δηλώνεται ότι είναι "υπό ναυπήγηση". Όσο  για  την περίπτωση του ΑΚΟΥΑ ΤΖΟΥΕΛ που η εταιρεία  του επιθυμούσε να φέρει στο Σαρωνικό τελικά προτίμησε  τις Σποράδες.
   Τέλος  για όσους θυμούνται τα παλιά πλοία  της γραμμής, αναφέρουμε πως το ΑΡΤΕΜΙΣ  εξακολουθεί να διασχίζει το Αιγαίο απ' άκρη σε άκρη, το ΕΥΤΥΧΙΑ (με  το όνομα ΣΥΜΗ) να συνδέει  τη Ρόδο με τη Σύμη και τον Πανορμίτη και ο ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ (με το όνομα ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ) να μεταφέρει  τουρίστες από το Κολυμπάρι ως τη νήσο Γραμβούσα.