Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Η "Αιγιναία" κυκλοφόρησε. Τεύχος 28

  Η "Αιγιναία" κυκλοφόρησε καβάλασε ένα vintage ποδήλατο  του  Σανταντόνιο πολύχρωμο και ετοιμοπόλεμο όπως εκείνα που διέσχιζαν τους παλιούς χωματόδρομους της Ελλάδας. Σήμα κατατεθέν μιας κυριακάτικης ανέμελης βόλτας ή άλλοτε πάλι ταυτισμένο με στο σκληρό καθημερινό μεροκάματο κάποιων επαγγελματιών.
   Η "Αιγιναία" λοιπόν κυκλοφόρησε το28ο τεύχος της πιστή στο ετήσιο καλοκαιρινό ραντεβού της με ένα ταξιδιάρικο καλοκαιρινό εξώφυλλο, νοσταλγικό,  πολύχρωμο και  γιατί όχι υπαινικτικό.  
   Δεν είναι όμως μόνο το εξώφυλλο που μπορεί να ικανοποιήσει  τους φανατικούς αναγνώστες της. Είναι η αξιόλογη  ύλη, τα θέματα και τα αφιερώματα που αναδεικνύουν αυτό το τεύχος ως ένα από τα καλύτερα της πολύχρονης πορείας  της.
  Με αξιοσημείωτη καλαισθησία και σωστή επιλογή γραμματοσειράς σε απαλό  στην αφή χαρτί και άψογο φωτογραφικό υλικό ξεδιπλώνει τα θέματά της χωρισμένα σε θεματικές ενότητες, κάνοντας αρχή από ένα θέμα το οποίο απασχολεί το νησί: 
  "Αναπτυξιακές προτάσεις και προοπτικές στην Αίγινα". Συγγραφείς οι: Θεόδωρος Παπαηλίας, Ανδρέας Αλεξόπουλος, Νικόλαος Στρόμπλος, Ανδρέας Τζόβολος, Ελένη Αλυφαντή.
   Ακολουθεί το αναμενόμενο λόγω επετείου αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη  με  τις υπογραφές των:  Γιώργου Στασινάκη, Σοφίας Μηλιώτη, Μαίρης Γαλάνη - Κρητικού, Ίριδας Κρητικού.
   Αναφορά  στα Καποδιστριακά κτίρια από τους: Βασίλειο Παύλου, Προνόη Θεολογίδου, Πολίνα Στοφόρου.
   Στην ενότητα "Συλλογικές δράσεις" επιχειρείται ένα  αφιέρωμα στο Σύλλογο "Αίγινα Εθελοντής από την Μαίρη Κουκούλη και στα "Παλιά μονοπάτια της Αίγινας από τον Γιώργο Μπήτρο σε μια συνέντευξη της κ. Ευαγγελίας Ρεκλείτη.
   Ακολουθεί η ενότητα "Μορφές άλλου καιρού"  που παρουσιάζουν οι: Μαίρη Γαλάνη - Κρητικού, Λίνα Μπόγρη - Πετρίτου, Λένα Καπνιά- Αραποστάθη και Παναγιώτης Βελτανισιάν.
   Ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα με τίτλο: "Αποχαιρετισμοί"  από τους: Κ.Μ. Κοπανίτσα, Μ.Πεσμαζόγλου, Στ. Πεσμαζόγλου, Β. Γρηγοριάδη και Π. Θεολογίδου για τον "Δημήτρη Κοπανίτσα". Επίσης ο Μάνος Ευστρατιάδης γράφει για  τον Νίκο Κούνδουρο και η Κυριακή Χριστακοπούλου για τον Γιάννη Σανταντόνιο.
    Τέλος  στις "Βιβλιοπαρουσιάσεις" Προνόη Θεολογίδου, Δημήτρης Νικολόπουλος και Γιώργος Μπήτρος παραουσιάζουν νέες εκδόσεις βιβλίων και κυκλοφορίες που αναφέρονται στην Αίγινα και όχι μόνο.
   Αξίζει να σημειωθεί η τιτάνια προσπάθεια  των συντακτών και των μελών της συντακτικής επιτροπής να συνεχίσουν την έκδοση του ιστορικού περιοδικού της Αίγινας. Γι' αυτό ο αναγνώστης μην παραξενευτεί όταν στις τελευταίες σελίδες αντικρίσει διαφημίσεις επαγγελματιών του νησιού που στήριξαν με τη χορηγία  τους  την κυκλοφορία του νέου τεύχους. Μαζί με αυτούς και πολλοί ανώνυμοι χορηγοί οι οποίοι ακαριαία αντέδρασαν προσφέροντας  τον οβολό  τους.
Η "Αιγιναία" κυκλοφορεί σε όλα  τα βιβλιοπωλεία της Αίγινας και στο Κέντρο Τύπου.
 Πωλείται στην τιμή των 10 Ευρώ.

Η Συντακτική επιτροπή του περιοδικού αποτελείται από τους: Γιώργο Μπόγρη (Διευθυντή), Κώστα Γαβρόγλου, Μαίρη Γαλάνη - Κρητικού, Προνόη Θεολογίδου, Μαίρη Κουκούλη, Γιώργο Κουλικούρδη, Αννίτα Λεούση, Βασίλη Λυκούρη, Γιώργο Μπήτρο, Δημήτρη Νικολόπουλο, Ελένη Σταμπόγλη.