Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

« Ο Χορός της Εξουσίας -Αγαμέμνων - Κλυταιμνήστρα-Ορέστης»στο 7ο Φεστιβάλ Θεάτρου 
  Μια ακόμα ενδιαφέρουσα παράσταση φιλοξενείται στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας και στα πλαίσια  του 7ου Φεστιβάλ Θεάτρου την Τετάρτη  26 Ιουλίου με ώρα έναρξης: 21.15.
 Μετά  τον θεατρικό λόγο της Λιλής Ζωγράφου και της Λούλας Αναγνωστάκη τους στίχους και τις μελωδίες ελλήνων μουσικοσυνθετών, σειρά  έχει ο τραγικός λόγος μέσα από αιώνια κείμενα που σημάδεψαν τον παγκόσμιο πολιτισμό. Ο λόγος για την παράσταση "Ο χορός  της εξουσίας" με κορυφαία τα πρόσωπα  του Αγαμέμνονα της Κλυταιμνήστρας και του Ορέστη.
  Πρόκειται για μια θεατρική σύνθεση του Κ.Πολιτόπουλου.
Τα πρόσωπα του μύθου, όταν τα πήρε ο Ποιητής και τα ξανάπλασε, έπαψαν να είναι σύμβολα μονάχα. Γίνανε οντότητες, πλάσματα ζωντανά, αυθύπαρκτα και αυτόνομα, με σάρκα και με αίμα.
Δεν τα αγγίζει ο χρόνος, ζουν και υπάρχουν πάντοτε εκτός της ιστορίας, σ ένα αέναο παρόν. Σήμερα επιστρέφουνε κι έχουν πολλά να πούνε. Θύματα και θύτες, ένοχοι κι αθώοι συγκρούονται και πάλι. Καθένας προβάλλει τη δική του αλήθεια και διεκδικεί τη δικαίωση.
Στην πραγματικότητα συγκρούονται οι αντίρροπες δυνάμεις της ψυχής και του πνεύματος, της λογικής και του πάθους. Και μέσα από τις αντιθέσεις προβάλλει το καινούργιο σε μια εναρμόνια σύνθεση.
Οι ήρωες του δράματος συνομιλούν μεταξύ τους, αλλά απευθύνονται σε μας. Η συναρπαστική δράση και ο καίριος λόγος αφορούν το σήμερα. Ανοίγουν μια χαραμάδα από φως μέσα στη σκοτεινιά που βιώνουμε.
 Σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαϊδη.
Πρωταγωνιστούν: Φωτεινή Φιλοσόφου (στο ρόλο της Κλυταιμνήστρας) Γιάννης Νικολαϊδης, Λεωνίδας Αργυρόπουλος. Μονωδός ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος.
Σκηνικά κοστούμια: Όλγα Σχοινά,
Μουσική επιμέλεια:Στέφανος Νικολαϊδης
Φωτισμοί:Στέφανος Κεραμιδάς.
Εικαστική επιμέλεια Agellakis digital.