Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Οι ιστορίες του παππού Διονύση

    "Κάποτε ο Θεός μοίραζε οικόπεδα κι  έτρεχαν όλοι οι λαοί για να πάρουν. Ως συνήθως οι Έλληνες έφτασαν τελευταίοι όταν πλέον δεν είχε μείνει τίποτε. Και  σα να μην έφτανε αυτό άρχισαν τις διαμαρτυρίες προς το Θεό. Μα εμείς αργήσαμε - του έλεγαν - γιατί στο δρόμο φιλοσοφούσαμ, θεολογούσαμε, μιλούσαμε  για σένα. Σκέφτηκε , σκέφτηκε ο Θεός και  τους λέει πως θα βρούμε μια λύση. Έχω, τους είπε, κρατήσει μια  γωνιά στο Αιγαίο για  τα γεράματά μου. Πήγαινετε λοιπόν εσείς  και όταν γεράσω θα έρθω κι εγώ"
   
     Αυτή ήταν η τελευταία  ιστορία  που διηγήθηκε χθες βράδυ  μπροστά  σε 60.000  θεατές ο αθάνατος τεχνίτης  του ελληνικού τραγουδιού. Ο Διονύσης Σαββόπουλος κατόρθωσε να  γεμίσει ασφυκτικά το Παναθηναικό Στάδιο και να πλημμυρίσει την ζεστή Αθηναϊκή νύχτα με αξεπέραστες μελωδίες  του ελληνικού πενταγράμμου  που ταξίδεψαν γενιές και γενιές Ελλήνων.

Στο πλευρό του οι:  Μαρία Φαραντούρη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Φοίβος Δεληβοριάς, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Ζουγανέλης, Βιολέτα Ικαρη, Βασιλική Καρακώστα, Κωστής Μαραβέγιας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Πάνος Μουζουράκης, Κατερίνα Πολέμη, Μελίνα Τανάγρη, Γιώργος και Νίκος Στρατάκης και Γιάννης Χαρούλης.

   Θα έλεγε κανείς πως κάτι γίνεται φέτος  το καλοκαίρι στην Αθήνα με τις συναυλίες  που οργανώνονται και τις πολιτιστικές δράσεις.  Ασφαλώς  δεν λειτουργούν  τα  θρυλικά αναψυκτήρια ή τα πολλά θερινά θέατρα γύρω από  την λεωοφόρο Αλεξάνδρας και Πατησίων αλλά κάτι αρχίζει να κινείται και να φωτίζει τον Αττικό ουρανό. Όπως η "Ταράτσα  του Φοίβου", το εγχείρημα  του Φοίβου Δεληβοριά  που προσφέρει κάθε Τετάρτη και Πέμπτης στην ταράτσα  του στο Γκάζι  ένα  θέαμα  που  κινείται ανάμεσα  στο βαριετέ και το παλιό αναψυκτήριο  φιλοξενώντας κάθε  φορά και διαφορετικούς καλλιτέχνες.