Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

"Ασκητική" από τον Β.Βασιλάκη στο 8ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.

 Πιστός στο καλοκαιρινό του ραντεβού και στη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Βασιλάκης έρχεται  το Σάββατο 4 Αυγούστου στην Αίγινα ερμηνεύοντας την "Ασκητική" του Νίκου Καζαντζάκη. Πρόκειται για μια παράσταση που περιοδεύει στην Ελλάδα και την Κύπρο. Να σημειώσουμε επίσης ότι ο κ. Βασιλάκης παρουσίασε την Ασκητική και στο 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου το καλοκαίρι του 2012  στον ίδιο χώρο  της αυλής  του 2ου Δημοτικού Σχολείου, αλλά  και  στο προαύλιο του 2ου Γυμνασίου Αίγινας. Η παράσταση από τότε μέχρι σήμερα ταξίδεψε σε πολλά θέατρα και χώρους στην Ελλάδα και επιστρέφει μεστή και βελτιωμένη από τον σκηνοθέτη και ερμηνευτή Β.Βασιλάκη.


Πρόκειται για ένα από τα πιο εμπνευσμένα και συμπαγή κείμενα της ελληνικής γλώσσας, πολυεπίπεδο και αποκαλυπτικό, το δοκίμιο - μανιφέστο στο οποίο ο Καζαντζάκης καταθέτει τις οδύνες και τις ελπίδες του προσωπικού του αγώνα για την ανεύρεση και την κατανόηση του Θεού, του δικού του Θεού, μεταφέρεται υπό τη μορφή θεατρικού μονολόγου.
Μέσα στην περίεργη εποχή που διανύουμε, όποτε επαναπροσδιορίζονται αξίες και αρχές του κοινωνικού μας ιστού, η αιώνια κραυγή του Νίκου Καζαντζάκη φαντάζει πιο επίκαιρη από ποτέ.
Η μάχη του ανθρώπου με τις δυνάμεις της υλικής, πνευματικής και ηθικής φθοράς και η ανάδειξη εκείνων των ικανοτήτων και αρετών του που τον ωθούν να κοιτάζει ψηλά, να μάχεται, να δημιουργεί και να ελπίζει απελπισμένα.
Σκηνοθεσία - ερμηνεία: Βασίλης Βασιλάκης.
Θεατρική Διασκευή: Ευτυχία Δρούκα.
Ενδυματολόγος: Δανάη Καββαδία.
Φωτισμοί: Απόστολος Στράντζαλης.

Σάββατο 4 Αυγούστου. Αυλή  2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας. Ώρα έναρξης 21.15.