Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Στην Αγία Κυριακή στα Λιμενάρια Αγκιστρίου.

  Φυτευμένος στην πευκόφυτη πλαγιά  του Αγκιστρίου ο μικρός οικισμός, τα Λιμενάρια, προσφέρουν στον επισκέπτη μια όαση δροσιάς και ξεκούρασης. 

   Πραγματικά ο μικρός αυτός οικισμός στη νότια πλευρά  του νησιού που αναπάντεχα συναντά ο επισκέπτης του νησιού  είναι μια από τις ομορφότερες περιοχές  του Σαρωνικού. Η θέα  προς το Ηφαίστειο των Μεθάνων και την Επιδαύρεια  γη είναι μοναδική. Η θάλασσα στραφταλίζει κάτω από τις ακτίνες  του ήλιου και  η περιοχή γίνεται αραξοβόλι για πολλά διερχόμενα σκάφη αναψυχής. Σημειωτέον ότι η θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Επιδαύρου είναι το βαθύτερο σημείο  όλου του Σαρωνικού.
     Είναι πολλά αυτά που δεν ξέρουμε ακόμα για τα νησιά μας και ακόμα περισσότερα αυτά που δεν έχουμε ανακαλύψει. Δεν έχουμε δει. 
   Στο κέντρο του οικισμού ο ενοριακός ναός, ένα μικρό στολίδι. Η Αγία Κυριακή στα Λιμενάρια στο Αγκίστρι  είναι πραγματικά ένα κομψοτέχνημα. Ένα όμορφο ναΰδριο στην καταπράσινη νότια πλευρά του νησιού, στο κέντρο του χωριού του.
  Η εορτή της Αγίας Κυριακής στις 7 Ιουλίου κάθε χρόνο στο Αγκίστρι είναι ένα   από  τα μεγάλα πανηγύρια  του νησιού.
  Το Αγκίστρι έχει πολλές όμορφες και γραφικές εκκλησίες που τις επισκέπτονται συχνά οι επισκέπτες στις διακοπές και στα ταξίδια τους στο νησί.