Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Οι άξιοι ναυτικοί του Σαρωνικού.

  Η χθεσινή ημέρα άφησε έναν τραγικό απολογισμό ο οποίος ακόμα δεν έκλεισε. Θεατές  του δράματος όλοι μας αναλογιζόμαστε,  πως το "ξέγνοιαστο" καλοκαίρι για πολλούς συνανθρώπους μας έγινε εφιάλτης. Ο θάνατος, η ορφάνια, το ξεσπίτωμα, η απόλυτη καταστροφή, ο όλεθρος. Μια σύγχρονη Πομπηΐα. Και όλα αυτά μέσα σε λίγες ώρες.

   Στα  δικά μας, εδώ στη μέση  του Σαρωνικού ο καιρός έδειξε και πάλι  το απειλητικό του πρόσωπο με τα ασυνήθη για την περιοχή και την εποχή θαλάσσια κύματα, τη δίνη  του αέρα, και την  επικινδυνότητα του κεντρικού λιμανιού του νησιού. Κάποιοι ανέφεραν ότι η ορμή του ανέμου έφθανε κατά τόπους  και τα 9 μποφώρ. Άξιοι ναυτικοί, αξιωματικοί και πληρώματα, κατόρθωναν να  δέσουν τα πλοία και να αποβιβάσουν και επιβιβάσουν επιβάτες και οχήματα. Συνηθισμένοι άλλωστε και έμπειροι σε παρόμοιες καταστάσεις όταν λυσσομανά ο πουνέντης και το....."λιμάνι" χάνεται κάτω από τα κύματα.
   Τους αξίζει  ένα τεράστιο μπράβο και ευχαριστώ. Σε όλους ανεξαιρέτως. Στα πληρώματα και των πέντε συμβατικών πλοίων. ....... Αλλά  ποιός να  τους τα δώσει;

Αναδημοσιεύουμε από το Facebook  το κείμενο και τη φωτογραφία  του κ. Νίκου Χαλδαίου.

 Του  κ. Νίκου Χαλδαίου από την προσωπική σελίδα του στο Fb.
Εξερχόμενοι από τον Πειραιά εχθές το απόγευμα τα σημάδια του καιρού δέν προμύνηαν τίποτε καλό. Το θερμικό αυτό ανοδικό που υπήρχε ήδη από προχθές ενισχύθηκε από τήν αποπνέουσα θερμότητα τής φοβερής σε μέγεθος καί έκταση πυρκαϊάς τής περιοχής των Γερανίων πολλαπλασιάστηκε με τον καταβάτη Βόρειο καί ανατροφοδοτούσε συνεχώς το υψηλό βαρομετρικό δίνοντας ανέμους φοβερής εντάσεως, με πολύ κυματισμό στήν περιοχή. Συνεχείς καί επίμονες ριπές ανέμου, κατάσταση θαλάσσης τρικυμιώδης με σημαντικό ύψος κύματος τρία έως τέσσερα μέτρα και σε μεγάλη απόσταση μεταξύ κορυφών καί κοιλάδος είναι κάτι το πολύ σπάνιο για τόν Σαρωνικό. Δυστυχώς τα αποτελέσματα είναι ήδη γνωστά. Δέν θα συνεχίσω με άλλες αναρτήσεις καί βίντεο σήμερα πολύ πιο ενδιαφέροντα από τίς φωτογραφίες. Είναι ημέρα Εθνικού πένθους για όλους.