Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Η απουσία της Ρίτσας.


 Ίσως να είναι από τους πιο χαμογελαστούς ανθρώπους που συναντούσες στην Αίγινα και στην Κυψέλη. Ψηλή, ευθυτενής, προσηνής μα πάνω από όλα  απίστευτα αξιοπρεπής. Ο λόγος της καρδιακός, γεμάτος λόγια αγάπης και συγχώρησης για όλους. Δεν κρατούσε κακία, συγχωρούσε και πάντα τράβαγε μπροστά…. γύρναγε σελίδα. Ευσυγκίνητη και γεμάτη ενδιαφέρον για όλους και όλα. Η αγάπη της για την Αίγινα αδιαπραγμάτευτη. Αποτέλεσμα αυτής, η ενεργής παρουσία και συμμετοχή στα κοινά, σε συλλόγους  και δράσεις τόσο στην Κυψέλη, όσο και στην Αίγινα. Τα τελευταία χρόνια  ασχολήθηκε αρκετά και αφιερώθηκε στο Σύλλογο Γυναικών Αίγινας στο πλάι  της κ. Φλώρας Αλυφαντή.
  Ο θάνατος  της πραγματικά στερεί την Αίγινα από έναν ειλικρινή και ανιδιοτελή εθελοντή, από μια προσωπικότητα γεμάτη αγάπη και διάθεση προσφοράς  για τον τόπο. Πραγματικά μια μεγάλη απουσία.
Αντιγράφουμε από τη σελίδα  της κ. Φλώρας Αλυφαντή στο fb, το μεστό αποχαιρετιστήριο κείμενο και τη  φωτογραφία.
Χθες, αποχαιρετήσαμε μία καλή φίλη. Η προσωπική της διαδρομή , ξεκίνησε από την Κυψέλη. Εγώ τη γνώρισα στο Γυμνάσιο και κάναμε καλή παρέα. Ανταμώσαμε και στο θέατρο με τη αλησμόνητη Άννα Ράκη . Συνεργαζόμαστε πάντα με χαμόγελο. Αυτό της περίσσευε. Όπως είχε περισσέματα αγάπης και τα έδινε με απλοχεριά. Στα χρόνια που πέρασαν έκανε μια όμορφη οικογένεια που έδινε τα πάντα για αυτήν. Πριν λίγα χρόνια ήταν ένα ακούραστο μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Γυναικών .Ήρθε στο σύλλογο μα για τι άλλο; Για να προσφέρει και να τον στηρίξει. Υπήρξε μια εξαιρετική και φιλότιμη συνεργάτης για αρκετά χρόνια. Πάντα με σεμνότητα και χαμόγελο πρόσφερε, στην οικογένεια, στο Σύλλογο, και στην κοινωνία. Ήταν πολύ δημοφιλής και αξιαγάπητη. Κάποιο παλιό στέλεχος του Συλλόγου μου έγραψε: « έφυγε το Ριτσάκι να θυμόμαστε πάντα το χαμόγελο της, την καλοσύνη της και την ομορφιά της ψυχής της » Έχεις δίκιο καλή μου Σούλα.. Η Ρίτσα μας, όπως όλοι τη φωνάζαμε άφησε το αποτύπωμα της, στο μικρό κόσμο της Αίγινας. Καλό ταξίδι Ρίτσα μας και καλόν παράδεισο.