Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Τα νέα ιπτάμενα δελφίνια.


 Πηγή: "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" και ellinikiaktoploia.gr

   Τα γνώριμα  ιπτάμενα δελφίνια  έχουν μπει στη ζωή των νησιωτών του Αργοσαρωνικού και όχι μόνο, από τα τέλη της δεκαετίας  του '70 αλλάζοντας  τη ζωή στα νησιά μας προσφέροντας ταχύτητα, άνεση και γρήγορη εξυπηρέτηση καθόλη τη διάρκεια  του χρόνου. Οι υπηρεσίες τους είναι ανεκτίμητες. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται συχνές βλάβες, καθυστερήσεις και εκφράζονται συνεχώς παράπονα από τους επιβάτες. Είναι προφανές ότι ο στόλος  τους είναι κουρασμένος και χρειάζεται ανανέωση.
   Στη Ρωσία αυτές  τις μέρες καθελκύστηκε το νέας γενιάς ιπτάμενο δελφίνι τύπου "Kometa 120M" και από την 1η Αυγούστου ξεκινά  τα δρομολόγια  του. Ας ευχηθούμε σύντομα να δούμε και στις γραμμές μας το υπερσύγρονο σκάφος που το διακρίνει η ομορφιά  στις ναυπηγικές του γραμμές, διαθέτει μεγάλα παράθυρα ενώ αναπτύσσει ταχύτητα 35 κόμβων.

Ας  διαβάσουμε  τη δημοσίευση:


"Στη Σεβαστούπολη έγινε σήμερα η καθέλκυση του πρώτου ιπτάμενου δελφινιού νέας γενιάς «Κομέτα 120Μ», παρουσία του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Το νέο «ιπτάμενο δελφίνι» θα πραγματοποιεί από 1ης Αυγούστου το δρομολόγιο Σεβαστούπολη – Γιάλτα. Το νέο σκάφος που έχει αεροπορικά καθίσματα θα μπορεί να μεταφέρει 120 επιβάτες, ενώ θα έχει πενταμελές πλήρωμα. Το μήκος του είναι 35 μέτρα, το πλάτος και το ύψος 10 μέτρα. Το πλοίο μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα 35 κόμβων ( περίπου 65 χιλιομέτρων ) ανά ώρα, χάρη στις δύο μηχανές ντίζελ και τα πτερύγια που διαθέτει.Το νέο εξελιγμένο «δελφίνι» μπορεί να κινείται αυτόνομα επί 8 ώρες συνεχώς και να διανύσει μια απόσταση 150 χιλιομέτρων, χωρίς ενδιάμεσο σταθμό".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ