Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

2020. Η επέτειος των 100 χρόνων από την Κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου

   Συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου του 20ου αιώνα Μητροπολίτου Πενταπόλεως Νεκταρίου.
   Η επέτειος αυτή για  την Ορθόδοξη Εκκλησία είναι πολύ σημαντική. Ο Άγιος Νεκτάριος υπήρξε ο μεγάλος δάσκαλος, ο συγγραφέας, ο άγιος της  συγνώμης και της συγχώρησης, το μεγάλο καταφύγιο και η παραμυθία η ελπίδα για πολλούς κατατρεγμένους, αδικημένους, ταλαιπωρημένους ανθρώπους. Μέσα από τις θαυματουργικές  του ενέργειες και παρεμβάσεις αναδεικνύεται συνεχώς ο ιατρός  των ψυχών αλλά και των σωμάτων.
Τα τελευταία χρόνια  η αγάπη και ο σεβασμός προς το πρόσωπο του Αγίου έχει αναζωπυρωθεί  με χιλιάδες προσκυνητών να καταφθάνουν από όλη την Ελλάδα και τις Βαλκανικές χώρες στην Αίγινα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Ήδη πολλές  Μητροπόλεις έχουν προχωρήσει σε αφιερώματα και προγραμματίζουν εκδηλώσεις ενώ από την Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα και την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας οργανώνονται εκδηλώσεις και μοναστικό συνέδριο αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Αγίου.

Μια πρώτη γεύση αυτών μπορεί να λάβει κάποιος από το ημερολόγιο που κυκλοφορεί για το 2020 από την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας με εκτενές προλογικό σημείωμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών και Αίγινης κ.κ. Εφραίμ, αλλά και κείμενα  γύρω από το έργο και την προσωπικότητα του Αγίου.