Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Ύδρας Εφραίμ: "Χρειαζόμαστε ενότητα"

 Κατάμεστος ο ναός  της Παναγίτσας  την Κυριακή 19 Ιανουαρίου το απόγευμα  λόγω  της καθιερωμένης κοπής της βασιλόπιτας από τον Μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών και Αίγινας κ. κ. Εφραίμ  για τα στελέχη και τους συνεργάτες  του έργου της  τοπικής Εκκλησίας.
  Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε διεξοδικά  στις δυσκολίες και τα προβλήματα  των καιρών γι' αυτό και επιβάλλεται να "είμαστε ενωμένοι" σε κάθε χώρο, σε κάθε έκφανση της προσωπικής επαγγελματικής ζωής, ακόμα και μέσα στην Εκκλησία  όπως χαρακτηριστικά τόνισε.  
  Ο  20ος αιώνας - συνέχισε - μας κληρονόμησε μεγάλα προβλήματα όπως το οικονομικό, το οικολογικό, το μεταναστευτικό και τα θέματα γύρω από την οικογένεια.
Κατόπιν εστίασε στο πρόσωπο και την προσφορά  του Αγίου Νεκταρίου με  την ευκαιρία  της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την κοίμηση  του Αγίου, ανακοινώνοντας ταυτόγχρονα και κάποιες από τις εκδηλώσεις  που θα  λάβουν χώρα  φέτος στην Αίγινα με επίκεντρο πάντα την Ιερά Μονή του Αγίου.
  Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφέρει τα μεγάλα ποσά  που διαθέτει  η Ιερά Μονή για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Αιγίνης, του Λεουσείου Ιδρύματος, των Κατασκηνώσεων, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Κέντρου Νεότητος  και λοιπών δράσεων της  τοπικής εκκλησίας.
   Ευχαρίστησε όλους  τους συνεργάτες και τα στελέχη και ευχήθηκε  για τη νέα χρονιά.
    Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γ. Ζορμπάς ο οποίος  χαιρέτισε και ευχήθηκε καθώς και ο αντιδήμαρχος κ. Δ. Καραγιάννης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Π. Κασιμάκης.
  Η εκδήλωση πλαισιώθηκε καλλιτεχνικά από  το μουσικό Σύλλογο "Μούσα"  και  τη βυζαντινή χορωδία  της Μητροπόλεως.