Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

"Ήταν όλοι τους υπέροχοι "





 Η τελευταία εβδομάδα ήταν πολύ ιδιαίτερη  στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας. Όλη η Γ' τάξη συγκεντρώθηκε για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες ακριβώς. Τα υποτμήματα έγιναν κανονικά  τμήματα. Και τα δύο τμήματα μία μεγάλη τάξη. Έτσι ακριβώς όπως ξεκίνησε πριν τρία  χρόνια.
Ήταν και τότε  11  του μήνα, αλλά του 2017. Ήταν 11 Σεπτεμβρίου του 2017 η πρώτη ημέρα στο σχολείο τους και 11 Ιουνίου 2020  επίσημα  η τελευταία  τους.

Μεσολάβησαν τρία  χρόνια γεμάτα ζωή, δράση, προγράμματα, εξορμήσεις, εκδρομές, εορτές, παρελάσεις. Στιγμές, σημεία, βιώματα μιας τρίχρονης ζωής  που άλλαξε σημαντικά πιστεύουμε τούτα τα 47 παιδιά.

Γεμάτα κέφι, ενθουσιασμό, όρεξη για δουλειά, αυθορμητισμό, θετική διάθεση ακολούθησαν μοναδικές διαδρομές. Μαζί τους ταξιδέψαμε  στα κανάλια  της γνώσης  κι έτσι απέκτησαν εμπειρίες μέσα από ποικίλες δράσεις, παρουσιάσεις και προγράμματα.

Ο δυναμισμός αυτής της τάξης έμεινε αναλλοίωτος μέχρι  την τελευταία ημέρα. Ο κορονοϊός δεν κατάφερε να λυγίσει  την όρεξη τους. Έδωσαν το παρόν στην ηλεκτρονική εκπαίδευση και στις τηλεδιασκέψεις.

Μαζί  τους σκαρφαλώσαμε στο Όρος, στην Παλιά Χώρα, στην Αφαία, στα Οχυρά της Πέρδικας.
Επισκεφθήκαμε  τη Βουλή, το Ίδρυμα Νιάρχου, Μουσεία στα Ιωάννινα, στο Μέτσοβο, στη Ζάκυνθο, στην Πάτρα, στη Δωδώνη. Περπατήσαμε στο φαράγγι  του Βίκου, στο γεφύρι της Άρτας.

Ταξιδέψαμε στον Πόρο, στο Αγκίστρι.

Παρουσιάσαμε βιβλία, κάναμε θέατρο...... ζυμώσαμε ακόμα και νιώσαμε   την προσφορά περπατώντας  μέχρι το Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα.

Κέντρο της σχολικής ζωής μας το σχολείο που κάθε χρόνο, κάθε μέρα ήταν μια δημιουργική ζωντανή αγαπημένη Κυψέλη.

Κέντρο της λατρευτικής μας ζωής η ενορία  της Κυψέλης, η Παναγιά  του χωριού μας και ο πατέρας της ο εφημέριος της, π. Νεκτάριος Κουκούλης  που τελούσε  τον αγιασμό της κάθε χρονιάς  και ευλογούμε τις εκδηλώσεις μας με την παρουσία και τα λόγια της αγάπης  του.

Κάθε χρόνο και καλύτεροι.
Κάθε χρόνο και πιο ώριμοι.

Κάθε ταξίδι κάποια στιγμή φθάνει στο τέλος  του, στον προορισμό του. Κάθε τέλος κρύβει μια νέα αρχή. Πίσω από τα μενεξεδένια φώτα του δειλινού κρυφοκοτάει η ανατολή.
Σε λίγο καιρό ένα καινούργιο ταξίδι θα ξεκινήσει  γι' αυτά  τα παιδιά, σε θάλασσες πιο πλατιές, πιό ανοιχτές.

Οι ευχές  μας σαν τους άσπρους γλάρους  θα  τους συνοδεύουν.