Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Παραλία Κυψέλης, κάτι αλλάζει.

 Όμορφη η εικόνα με τα κλαδεμένα αρμυρίκια στον παραλιακό  δρόμο Αίγινας - Σουβάλας  και κυρίως στο τμήμα που είναι στα όρια  της Κοινότητας Κυψέλης.

Με  φροντίδα  του Λιμενικού Ταμείου κλαδεύονται  τα δέντρα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όχι μόνο την καλύτερη ορατότητα  πεζών και οδηγών προς τη θάλασσα αλλά  και την καλύτερη ορατότητα  την ώρα  της οδήγησης σε πολλά σημεία. Σημαντικό επίσης το γεγονός ότι σε αρκετά σημεία καθαρίζονται  τα ξερά χόρτα που είναι  στο δρόμο και τα καλάμια.

Το νοικοκύρεμα αυτό είναι απαραίτητο  και αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις. Δημιουργεί ευχάριστη διάθεση και ψυχολογία και οδηγεί πολλούς συμπολίτες μας να είναι πιο υπεύθυνοι.

Όμως υπάρχουν πολλά πράγματα που απομένουν να γίνουν. Σε μια περιοχή - όπως η Καβουρόπετρα - που έχει συσσωρευτεί  μεγάλος όγκος από φύκια αλλά και σκουπίδια- χρειάζεται πολύ δουλειά  και συνέπεια από όλους μας για να επανέλθει η περιοχή στην προηγούμενη της εικόνα.

Συγχρόνως  στην παραλία  που τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι τη γνωρίζουν  ως "προσήνεμο" από την ομώνυμη επιχείρηση που δραστηριοποιείται εκεί το καλοκαίρι υπάρχουν οι κλωβοί από ιχθυοτροφείο που η θάλασσα ξέβρασε από τον προηγούμενο Οκτώβριο. Η παραλία και μόνο από την ύπαρξη τους καθίσταται δύσκολη για κολύμβηση.