Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Αποχαιρετισμός στον ναυτικό πράκτορα Αλέκο Τσουρού από τη Saronic Ferries



Η οικογένεια της Saronic Ferries αποχαιρέτισε με ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια στο προφίλ της στο Fb, τον ναυτικό πράκτορα Αλέκο Τσουρού, έναν ακάματο άνθρωπο  που όργωνε καθημερινά το λιμάνι και έδινε τον καλύτερο εαυτό στην υπηρεσία  των επιβατών και των πλοίων.
Από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες της  προβλήτας  των πλοίων του Σαρωνικού, συνέδεσε το όνομα  του αλλά κυρίως το πρόσωπό του με τα πλοία  της γραμμής. Από νωρίς το πρωί στο λιμάνι, να προλάβει την πρώτη αναχώρηση, χειμώνα – καλοκαίρι μέχρι αργά το βράδυ μέσα στο κουβούκλιο (καμπίνα)  των εκδοτηρίων να φροντίζει  για  την έκδοση των εισιτηρίων και να κοιτά  με τρυφερότητα τα «πλοία του». Από την ίδια θέση αποχαιρέτισε και τα παλαιότερα πλοία  της γραμμής για τα οποία  έκοψε εκατομμύρια εισιτηρίων. Εποχές με πολλά καθημερινά δρομολόγια. Εποχές δύσκολες με ανελέητο ανταγωνισμό και εκείνος πάντα  στην πρώτη γραμμή της μάχης.
Χθες το  πρωί  το αυτοκίνητο που μετέφερε  τη σορό του μπήκε για τελευταία φορά στο γκαράζ  του «Αχαιού». Ακολούθως έκανε μια βόλτα σε όλη την αποβάθρα  για τελευταία φορά, εκεί που ο  ίδιος έδινε  τον καθημερινό αγώνα  του και κάτω από τα βλέμματα των πληρωμάτων των πλοίων «Αχαιός» και «Ποσειδών Ελλάς» και τα συνοδευτικά σφυρίγματα  των πλοίων η πομπή διέσχισε το λιμάνι και ξεκίνησε  την πορεία  για  την τελευταία κατοικία  του Αλέκου.
Όσοι βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο λιμάνι παρακολούθησαν το συγκινητικό ξόδι που επιφύλαξε η οικογένεια  της Saronic Ferries στον άξιο εργάτη της. Κάτω από τους λυπηρούς ήχους των πλοίων που τόσο αγάπησε ο Αλέκος  σάλπαρε για το μεγάλο και αιώνιο ταξίδι του.
Σχετικά  το σημείωμα  της Saronic Ferries

"Με λύπη θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το περασμένο Σάββατο έφυγε από κοντά μας ένας πολύ στενός συνεργάτης, ο αξιαγάπητος Αλέκος Τσουρούς.
Ο Αλέκος ήρθε στο μεγάλο Λιμάνι τη δεκαετία του ’80 και έμαθε τη δουλειά του Πράκτορα από τους παραδοσιακούς του χώρου στην Ακτοπλοϊα εκείνης της δεκαετίας.
Ως κεντρικός πράκτορας στον Πειραιά, έγινε αμέσως μέλος της οικογένειας της Saronic Ferries, από την ίδρυση της το 2013.
Ηταν καθημερινά ο πρώτος “επισκέπτης” του ντόκου στην Πύλη Ε8, από το χάραμα.. Αυτός καλημέριζε τους κουλουράδες, τα πρωινά πληρώματα και όσους επιβάτες ταξίδευαν με αυτά, τους φορτηγατζήδες και τις αλλαγές βάρδιας των Λιμενικών. Πρόσχαρος, δραστήριος, επιβλητικός! “Εφυγε” το Σάββατο το πρωί... Έφυγε νωρίς, πριν την ώρα του, εδώ στο μεγάλο λιμάνι, μετά από 35 χρόνια καθημερινής παρουσίας. Εκφράζουμε τη θλίψη μας αλλά και τη συμπαράσταση μας στην οικογένεια του κυρ - Αλέκου, ενός ιδιαίτερα αγαπητού μας φίλου και συνεργάτη, που όλοι όσοι ταξιδεύουν επανηλειμμένα με τα πλοία για Αίγινα (όποια και αν είναι αυτά) τον έχουν συναντήσει στην προβλήτα να φωνάζει, να “μιλάει με τα χέρια“, να εξυπηρετεί με απαράμιλλη ταχύτητα τον κόσμο και να διανύει - κυριολεκτικά - χιλιόμετρα εντός του λιμανιού, από πλοίο σε πλοίο και από αναχώρηση σε αναχώρηση, για να φροντίσει την κάθε φόρτωση, να βοηθήσει τον κάθε επιβάτη και να καλωσορίσει κάθε λεωφορείο με γκρουπ επισκεπτών, μιας και αυτά αποτελούσαν ειδικότητα του!
Αλέκο, Καλό ταξιδι .. !!"