Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Νυχτερινή προχριστουγεννιάτικη Αίγινα.



 Το ημερολόγιο δείχνει 1η Δεκεμβρίου. Τίποτα όμως δεν θυμίζει ότι μας χωρίζουν μόλις 25 ημέρες από τα Χριστούγεννα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας, το κλείσιμο της εστίασης, ο περιορισμός των μετακινήσεων, η αναστολή λειτουργίας των περισσότερων καταστημάτων έχουν δημιουργήσει αυτή την απόκοσμη εικόνα λίγο πριν τις εορτές.
Χριστουγεννιάτικες γιρλάντες δεν υπάρχουν ούτε στολισμένα δέντρα στα καφέ. Όλα είναι σκοτεινά. Το στολισμένο καραβάκι που κάθε χρόνο άναβε τη γιρλάντα του στη μέση του λιμανιού φέτος δεν έχει κάνει ....φωτεινή την παρουσία  του.
Όλοι περιμένουν, αναμένουν, προσδοκούν την έναρξη.

Παρηγοριά  τα φωτισμένα κτίρια  των Τραπεζών, ο εορταστικός διάκοσμος  στο "Αιάκειον", το φωτισμένο καφέ του "Παναγάκη", τα φαναράκια  στο "Haeven".
Ίδια εικόνα και στα στενά που άλλοτε οι γιρλάντες και οι βιτρίνες δημιουργούσαν μια εορταστική θαλπωρή. Μοναδικές εξαιρέσεις  δύο καταστήματα  στην Σπύρου Ρόδη.

Σε λίγο  ο Δήμος, η Κοινότητα Αίγινας, οι Κοινότητες  στο υπόλοιπο νησί θα διακοσμήσουν τις πλατείες και τους δρόμους. Ήδη η Σουβάλα - μαθαίνουμε  ότι έχει στολίσει αλλάζοντας έτσι τη διάθεση των ανθρώπων. Από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για να μπούμε στο κλίμα  των Αγίων ημερών.

Τα  Χριστούγεννα είναι προ  των πυλών  και ο στολισμός είναι κάτι που χρειάζεται η αδύναμη ψυχή μας για να ξεφύγει. Είναι μια παραμυθία που χρειαζόμαστε περισσότερο φέτος από κάθε άλλη χρονιά.

Ας ευχηθούμε γρήγορα να αλλάξει αυτή η εικόνα.
Τα  Χριστούγεννα  πλησιάζουν και τίποτε δεν μπορεί  να μας εμποδίσει  να τα εορτάσουμε!