Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Εορτάζει η Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας στην Αίγινα.

     Στην  περιοχή  Λιβάδι η μοναχή  Γλυκερία Μπαφάκη  το 1961  μετά  το πρώτο της  ταξίδι  στην Αίγινας ίδρυσε το μοναστήρι  της  Αγίας  Αναστασίας,σε μια περιοχή  ερημική  τότε  γεμάτη με πέτρες  από το νταμάρι  που λειτουργούσε  στο σημείο εκείνο. Τα εγκαίνια  της  Μονής  έγιναν  το 1961  και η Ι.Μονή αναγνωρίστηκε  το 1965  με ΦΕΚ. Η  ίδια αναφέρει  πως η μεγάλη αγάπη και ευγνωμοσύνη της,μετά από  θαυματουργική θεραπεία  της  από τον Άγιο  Νεκτάριο, την οδήγησαν στην  Αίγινα. Περισσότερες πληροφορίες  και λεπτομέρειες   για την ίδρυση  της Μονής μπορεί  κάποιος να αναζητήσει  στην ηλεκτρονική σελίδα  "Άπαντα   Ορθοδοξίας".

Από τότε  μέχρι  σήμερα  το Μοναστήρι  της  Αγίας  Αναστασίας αποτελεί ένα από τα  πιο δυναμικά  γυναικεία μοναστήρια  της  Αίγινας  που συγκεντρώνει πλήθη πιστών τις  ημέρες  που τελούνται Ιερές  Ακολουθίες και Θ. Λειτουργίες. 

Η  περιοχή  σήμερα  είναι  πυκνοκατοικημένη  ωστόσο πίσω από τον  μαντρότοιχο της  Μονής  επικρατεί ησυχία, ηρεμία  και ο προσκυνητής  αναπαύεται  από  την εγκάρδια  φιλοξενία  των μοναζουσών.

Για  πολλά χρόνια  το μοναστήρι ήταν  πνευματικά συνδεδεμένο με  τον αείμνηστο π.Γεώργιο Κρητικό.

Η  Ιερά Μονή  πανηγυρίζει στις  22   Δεκεμβρίου.

Οι  φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι από το site   We  love  aegina