Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Χριστούγεννα στο λιμάνι της Αίγινας

Τον Χριστουγεννιάτικο τόνο στο λιμάνι  της  Αίγινας δίνουν πλέον τα δέντρα, το καραβάκι, και οι φωτεινές  σωλήνες  που έχουν τοποθετηθεί  στους φανοστάτες.

Φέτος όσο ποτέ άλλοτε χρειαζόμαστε αυτή τη  γιορτινή νότα για να ζεσταθούν οι  ψυχές μας και να αναθαρρήσουν. Κάθε πρωτοβουλία και παρέμβαση λοιπόν είναι καλοδεχούμενη αφού στοχεύει  στη δημιουργία  εορταστικού κλίματος.

Στο κέντρο  της παραλίας  και συγκεκριμένα  στην παλαιά  προβλήτα δεσπόζει ένα καλόγουστο φωτεινό δέντρο που τοποθέτησε  το Λιμενικό Ταμείο. 
Αντίκρυ  στον ΝΟΑ  ένα καραβάκι σπάει τη μονοτονία  του μαύρου της νύχτας. Η φιγούρα του γεμάτη συμβολισμούς, παραπέμπει  στη ναυτοσύνη  των Αιγινητών αλλά  και στα αθλήματα και τις επιδόσεις  του Ομίλου.

Κατά μήκος  της παραλίας  οι γνώριμες  από παλαιότερα χρόνια φωτεινές  φιγούρες δέντρων, και χιονάνθρωπων κοσμούν  τους φανοστάτες.

Στην πλατεία  Εθνεγερσίας   που από πέρσι  έχει ευτρεπιστεί  και τέτοιες ημέρες  είχε  στολιστεί, για δεύτερη  χρονιά  ένα φωτεινό καταστόλιστο δέντρο δίνει  φως και ζεστασιά  στην άδεια πλατεία. Το μεταλλικό  αυτό  δέντρο αρκετά  ψηλό  δεσπόζει  στην όμορφη πλατεία και είναι ορατό ακόμα και από τη θάλασσα θέλοντας έτσι να καλωσορίσει  τους επιβάτες  του  απογευματινού πλοίου της γραμμής.