Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Κοπή βασιλόπιτας στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας

    Η κοπή της  βασιλόπιτας  στην αρχή του χρόνου, συνδεδεμένη με  την εορτή της Πρωτοχρονιάς  και του Αγίου Βασιλείου, αποτελεί μια πολύ όμορφη συνήθεια με  κοινωνικό και φιλανθρωπικό υπόβαθρο. Μια  ευκαιρία  για  γιορτή για συγκέντρωση  των ανθρώπων για επικοινωνία  και συναναστροφή.

   Όλα  αυτά  που μέχρι χθες ήταν "καθημερινότητα"  ή ετήσια  συνήθεια  και έθιμο, κινδυνεύουμε  να τα λησμονήσουμε  από την πανδημία που  έχει επιβληθεί. Να  ξεχάσουμε ακόμα  και τα πιο γνωστά, τις συνήθειες μας, τις γιορτές και  τις χαρές μας και να τα μεταθέτουμε  στο μέλλον, στην επόμενη μέρα.  

   Διανύοντας  την πρώτη εβδομάδα από  το άνοιγμα και τη λειτουργία  των σχολείων θελήσαμε  να μην ξεχάσουμε  τις παραδόσεις μας και να κόψουμε τη βασιλόπιτα μας.

Οι  συνθήκες όμως δεν μας επέτρεψαν να στήσουμε  μια μικρή γιορτή και  η βασιλόπιτα  κόπηκε με αντιπροσωπεία  των μαθητών (Γ΄τάξης)  και κατόπιν η βασιλόπιτα μοιράστηκε  σε  όλους τους μαθητές.

Τη  βασιλόπιτα ευλόγησε ο εφημέριος  του ενοριακού ναού της Κυψέλης π. Νεκτάριος Κουκούλης ο οποίος ευχήθηκε  στα παιδιά  για τη νέα χρονιά.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προσέφερε  δωροεπιταγές  στους μαθητές που κέρδισαν το φλουρί.