Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Ποια πλοία θα μας ταξιδέψουν φέτος το καλοκαίρι.

Η  δρομολόγηση της "Αντιγόνης" μονοπωλεί  το ενδιαφέρον στα ακτοπλοϊκά  θέματα  της  γραμμής του Σαρωνικού. Το νέο απόκτημα της Saronic Ferries προβλέπεται να  ταξιδέψει φέτος από Πειραιά  προς Σουβάλα, καλύπτοντας  τις ανάγκες μετακίνησης των επιβατών από τις βόρειες  περιοχές  της Αίγινας..
Σύμφωνα  λοιπόν με τις δηλώσεις  δρομολόγησης  πλοίων που δημοσίευσε  το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τα πλοία  που φέτος θα καλύψουν  τις ανάγκες  στους προορισμούς  του Σαρωνικού είναι από τη Saronic Ferries  τα πλοία: "Αχαιός", "Φοίβος", "Απόλλων Ελλάς"  και "Ποσειδών Ελλάς" μαζί με το "Αντιγόνη" που βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης  των εργασιών μετασκευής του.

Από  την AΝΕΣ  κανονικά  συνεχίζει  το "Άγιος Νεκτάριος Αίγινας".

Το πλοίο "Αντιγόνη" σε παλαιότερη φωτογραφία  του στο Πέραμα  με το παλαιό του όνομα.
Ενδιαφέρον ωστόσο  παρουσιάζουν και οι δηλώσεις  για   δρομολόγηση και φέτος (κάτι  τέτοιο είχαμε δει και πέρσι χωρίς βεβαίως  να ευοδωθεί  η δρομολόγηση  τους) δύο πολύ  γνωστών και αγαπημένων πλοίων  της  γραμμής.

Το "ΑΡΤΕΜΙΣ" δηλώνεται  για  τον Αργοσαρωνικό από την εταιρεία  "Hellenic Seaways" που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια  στα επιδοτούμενα ενδοκυκλαδικά  δρομολόγια με μεγάλη επιτυχία και αποδοχή από  τους κατοίκους των νησιών  των Κυκλάδων. Και  το "ΣΥΜΗ"  πρώην  "Ευτυχία" που τα τελευταία χρόνια  κάθε καλοκαίρι δρομολογείται  από Άγιο Κωνσταντίνο προς Σποράδες.


Το καλοκαίρι λοιπόν δεν είναι μακριά  και ας ευχηθούμε  να έχουμε ικανό αριθμό πλοίων ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι προορισμοί  στον Αργοσαρωνικό.