Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Η θαλασσοδαρμένη παραλία της Ύδρας.

Φωτογραφίες: Εμμανουήλ Πούλος από  τη σελίδα  του στο fb.
 
 Χειμώνας λοιπόν στην Ύδρα!
 

    Δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε  τέτοιες εικόνες από την Ύδρα. Ίσως γιατί  έχουμε  στο νου μας την πολύβουη και πολυσύχναστη Ύδρα από  εκατοντάδες επισκέπτες και παραθεριστές με πολλά  και πολυτελή σκάφη αναψυχής και μια παραλία  να σφύζει από ζωή.
    Χειμώνας λοιπόν στην Ύδρα!

Μια παραλία  ερημική έως απόκοσμη με  τα κύματα  του βοριά να έχουν εισβάλει  μέχρι μέσα στο λιμάνι και ο αφρός  τους να ραντίζει τις προσόψεις  των κτιρίων. Κανένα  σκάφος  δεν είναι  δεμένο. Πως θα μπορούσε να γίνει  διαφορετικά!!! Και  τα άκακα  τετράποδα  που στο σημείο αυτό τους υπόλοιπους μήνες είναι δεμένα και προσμένουν καρτερικά  τους αναβάτες  τους έχουν κι αυτά  βρει  καταφύγιο αλλού.

Η  Ύδρα  το χειμώνα έχει  μια  διαφορετική ατμόσφαιρα. Ιδανική  για  όσους θέλουν να τη  φυλακίσουν  σε καμβά ή να την περιγράψουν με την πένα  τους.
Στην ομορφιά  της  χθεσινής εικόνας  του νησιού   δούλεψαν δυο  έμπειροι και δοκιμασμένοι μάστορες. Ο     γέρο  Βοριάς και ο συννεφιασμένος  ουρανός  που άλλαξαν  τα  χρώματα  του τοπίου. Η άγρια φύση σε όλες  τις εκδοχές  της  δεν παύει  να συναρπάζει και να μαγεύει  τον άνθρωπο με τη γοητεία  της και τις κρυφές  της δυνάμεις.

Οι φωτογραφίες  ελήφθησαν, όπως μας πληροφορεί στην ανάρτηση του  ο κ. Εμ .Πούλος  στις  16.30  το απόγευμα.