Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Επανέρχονται τα δρομολόγια των ιπτάμενων δελφινιών και συμβατικών πλοίων.

 Ε  Επανέρχονται  τα δρομολόγια των ταχύπλοων  από αυτή την εβδομάδα μετά την απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  περί  χρηματοδότησης Συμβάσεων ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας.

Η απόφαση αυτή  θα ανακουφίσει πολλούς επιβάτες  που έχουν  ανάγκη να μετακινηθούν τις πρωινές ώρες από Αίγινα προς Πειραιά και αντίστροφα  για  την εργασία  τους ή για άλλη υπόθεση τους.

Π   Συγχρόνως  και σύμφωνα με την απόφαση επανέρχεται η σύνδεση της Αίγινας με τα Μέθανα και τον Πόρο, με συμβατικό πλοίο

Ομαλοποιούνται οι μετακινήσεις με τα πλοία  της ακτοπλοΐας μετά  την δημοσίευση του ΦΕΚ και  της  απόφασης των Υπουργών Οικονομικών – Ανάπτυξης και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής περί  χρηματοδότησης συμβάσεων ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας (ΑΔΑ αρ. 127 του ν. 4764/20 της  7ης Φεβρουαρίου 2021)

Η σύναψη σύμβασης  αφορά  όλες  τις ακτοπλοϊκές  γραμμές  της Ελλάδος και ισχύει έως τις  28 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα για  τον Αργοσαρωνικό  η σύναψη σύμβασης αφορά  τις παρακάτω γραμμές  και τους τύπου των πλοίων:

ΤΑΧΎΠΛΟΑ:

1.      Πειραιάς  - Αίγινα:  5 δρομολόγια  ημερησίως από Δευτέρα έως Παρασκευή. (Τα δύο  δρομολόγια αντιστοιχούν στην Κοινοπραξία Blue Star Ferries  και  τα 3 δρομολόγια  στα Ιπτάμενα Δελφίνια Αιγαίου)

2.      Πειραιάς – Πόρος –Ύδρα – Ερμιόνη – Σπέτσες – Πόρτο Χέλι: 1 δρομολόγιο  καθημερινά που αντιστοιχεί στην Κοινοπραξία Blue Star Ferries.

ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ:

1.      Πειραιάς – Αίγινα: 63   δρομολόγια. (Τα  42  αντιστοιχούν  στην Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού και τα 21  στην ΑΝΕΣ)

2.      Πειραιάς – Αίγινα - Αγκίστρι: 9 δρομολόγια  που αντιστοιχούν  στην Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού.

3.      Πειραιάς – Αίγινα – Μέθανα – Πόρο: 9 δρομολόγια που αντιστοιχούν στην Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού.

Φωτογραφίες: Από τη σελίδα  του κ. Νίκου Πάνου στο Face book

1.     

2.