Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Αλλαγή τοπίου στην παραλία της Κυψέλης.

   Το κλάδεμα των δέντρων είναι ο λόγος  που άλλαξε εντελώς το τοπίο  στο παραλιακό μέτωπο της Κυψέλης. Από  το ψητοπωλείο "Τσακ - μαμ" μετά  τους Αγίους Αναργύρους, στην περιοχή της παραλίας "Προσήνεμο" και  στην παραλία  μετά  την "Πλάνακο" και τα ναυπηγεία, τα αλμυρίκια  έχουν κλαδευτεί, έχουν καθαριστεί με αποτέλεσμα να αλλάξει  εντελώς  το τοπίο προς τη θάλασσα. Η ορατότητα  προς  τη θάλασσα  και τις αντικρινές ακτές έχει βελτιωθεί. Επίσης  τα κλαδέματα δεν αφέθηκαν στο έλεος του Θεού αλλά σε μικρούς σωρούς και με ελεγχόμενες  φωτιές  τα έκαψαν.

 Εκεί  που ήταν μικρά  αλσύλια όπως στο 'Προσήνεμο" και  κοντά  στα "νησάκια" πλέον έχουν μείνει μόνο οι κορμοί  των δέντρων. Το θέαμα  των γυμνών κορμών μπορεί να μας ξενίζει, να μην το έχουμε συνηθίσει αλλά ας ευχηθούμε και λόγω της άνοιξης  που έρχεται ότι  τα δέντρα  θα έχουν αναπτύξει κλαδιά και φυλλωσιά και θα αναλάβουν και πάλι την πρωτύτερη εικόνα  τους.

  Και  το τελευταίο το αναφέρουμε διότι έχουμε  την εντύπωση ότι για το σωστό κλάδεμα  των δέντρων οι αρμόδιες υπηρεσίες  του Δήμου θα έχουν συμβουλευτεί κάποιο  γεωπόνο και ειδικό.

    Ας  ευχηθούμε  οι προσπάθειες αυτές  να συνεχιστούν ενόψει  της  καλοκαιρινής περιόδου όπου στις παραλίες αυτές συγκεντρώνεται μεγάλη ποσότητα  από  φύκια  και δημιουργείται πολύ δυσοσμία. Ιδιαίτερα  και το έχουμε  αναφέρει πολλές  φορές  γύρω από το λιμανάκι της Καβουρόπετρας ( και από τις δύο πλευρές)  και προς  την "Πλανάκο"¨η κατάσταση είναι τραγική από  φύκια πολλά και ογκώδη αποθέματα  και σκουπίδια που έχει φέρει  η θάλασσα.