Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας για τα "Μιαούλεια 2021"

Ένα ιδιαίτερο μετάλλιο υψηλής αισθητικής και σημειολογίας φιλοτέχνησε ο αρχιτέκτονας κ. Ιωάννης Δέδες για τα "ΜΙΑΟΥΛΕΙΑ  2021". Οι  επετειακές εκδηλώσεις  έλαβαν χώρα  το τριήμερο 25 - 27 Ιουνίου στην Ύδρα  με κορυφαία στιγμή την αναπαράσταση  της ναυμαχίας του Γέροντα στην οποία  συμμετείχε  ο Ανδρέας Μιαούλης.

Η  Ιερά Μητρόπολις  Ύδρας  στα πλαίσια  των εορταστικών εκδηλώσεων  για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση εξέδωσε  επετειακό αναμνηστικό μετάλλιο το οποίο και απένειμε  στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και  τους λοιπούς επισήμους που συμμετείχαν  στις εκδηλώσεις.
Το μετάλλιο στην πρώτη όψη απεικονίζει το "Σταυρό του Μιαούλη" και στις τέσσερις γωνίες  του τους τέσσερις Νεομάρτυρες  της Μητροπόλεως, τον Άγιο Κωνσταντίνο  τον  Υδραίο και τους τρεις Σπετσιώτες Νικόλαο, Σταμάτιο και Ιωάννη.
Στην δεύτερη όψη του έχει  φιλοτεχνηθεί η σφραγίδα  του πρώτου Κυβερνήτη  Ιωάννη Καποδίστρια.

Το μετάλλιο υλοποίησε ο οίκος "ΜΙΧΑΛΑ" .

Ο κ. Ιωάννης Δέδες σε ειδική ανάρτηση  στη σελίδα  του στο Face book απ' όπου και οι φωτογραφίες, ευχαριστεί θερμά  το Σεβ.Μητροπολίτη Ύδρας κ.κ. Εφραίμ, τον πρωτοσύγκελλο αρχιμ. Νεκτάριο Δαρδανό  για  την εμπιστοσύνη προς  το πρόσωπο  του και τη συνεργασία.