Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Ανάβουνε φωτιές στις γειτονιές, τα ξημερώματα.

 




Αίγινα, Κυψέλη ώρα 02.40  το πρωί.

Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι «Φωτιά τα ξημερώματα» αλλάζοντας  τον  τίτλο παλαιού τραγουδιού της κ. Α. Δημητρίου. Το θέμα όμως  είναι πολύ σοβαρό.

Το άναμμα φωτιάς, όπως όλοι  γνωρίζουμε απαγορεύεται ρητά από τον νόμο αυτή την περίοδο. Όμως ο νόμος μάλλον δεν ισχύει  για όλους. Ίσως κάποιοι θεωρούν ότι είναι πάνω και πέρα από το νόμο. Ότι μπορούν να  δρουν ανεξέλεγκτα βάζοντας σε κίνδυνο  τη ζωή των υπολοίπων και την περιουσία  τους.

Σε  μια περιοχή σε ένα σημείο  της Κυψέλης  που στις 30 Ιουνίου  του 2019  χρειάστηκε η κινητοποίηση πολλών κατοίκων και η συνδρομή ελικοπτέρου για να σβήσει  τη φωτιά  που απείλησε σπίτια και έκαψε στρέμματα  γης.

Πως μπορούμε τελικά να πείσουμε κάποιους ότι θα πρέπει να αποχωριστούν εκείνες  τις παλιές συνήθειες να καίνε  τα σκουπίδια  σε βαρέλια, ενώ από πάνω και γύρω από αυτό υπάρχουν φιστικιές; Όταν στα διπλανά  χωράφια υπάρχουν πολλά ξερά  χορτάρια και δέντρα;

Πως γίνεται να σταματήσουν κάποιοι να ανάβουν  φωτιές τα μεσάνυχτα ή τα ξημερώματα σε κατοικημένες περιοχές και εσύ να ξυπνάς από τις αποπνικτικές μυρωδιές πλαστικών και άλλων περίεργων υλικών που καίγονται;

Αναπάντητα ερωτήματα; Όχι βέβαια.

Κάποια στιγμή τα λόγια, οι συμβουλές και οι προειδοποιήσεις σταματούν. Τότε θα πρέπει  να εφαρμόζεται ο νόμος.