Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Δώρο από το Δήμο Αίγινας στους μαθητές των τελευταίων τάξεων Γυμνασίου και Δημοτικού.

    Ένα βιβλίο αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα επέλεξε ο Δήμαρχος Αίγινας και η Επιτροπή Παιδείας να δοθεί ως δώρο στους μαθητές  που τελειώνουν φέτος  την Γ΄ Γυμνασίου και την Στ' Δημοτικού.

"Ο Ιωάννης και τα γεώμηλα της Αίγινας" της Μαρίας Ανδρικοπούλου συνιστά ένα θαυμάσιο δώρο που φέρνει  τους μαθητές σε γνωριμία  με τη φυσιογνωμία, το χαρακτήρα του Κυβερνήτη αλλά  και  το σπουδαίο  του έργο. Το βιβλίο σε απλή γλώσσα και με καλαίσθητη εμφάνιση, με σκίτσα και χρήσιμες παραπομπές είναι ένα ιδανικό ανάγνωσμα όχι μόνο για μικρούς αλλά και μεγάλους.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε την χρησιμότητα  του κεφαλαίου που αναφέρεται στα σημεία  και  τις πόλεις  από τα οποία πέρασε ο Ιωάννης Καποδίστριας και τα σημερινά ίχνη από αυτό το πέρασμα.

Σήμερα  Τρίτη 8 Ιουνίου ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Ι. Ζορμπάς επισκέφθηκε  το 2ο Γυμνάσιο και μοίρασε τα βιβλία  στους μαθητές και τις μαθήτριες  της Γ΄Γυμνασίου αφού προηγουμένως  τους μίλησε για τη σημειολογία αυτού του δώρου και  τους ευχήθηκε  για την πορεία  τους μετά το Γυμνάσιο.

Η καινοτόμα αυτή πρωτοβουλία  ξάφνιασε ευχάριστα  τους μαθητές και τις μαθήτριες που έλαβαν  το βιβλίο με ιδιόχειρη αφιέρωση του Δημάρχου.