Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Βραβείο ποιότητας για το ουζερί "Σκοτάδης"

Μερικές δεκαετίες πίσω στο χρόνο. Τότε που στην Αίγινα όλα κινούνταν με άλλους ρυθμούς. Η μέρα ξεκινούσε από πολύ νωρίς. Η εργατιά και οι ναυτικοί κατέβαιναν αχάραγα στο λιμάνι και το πρώτο καράβι για τον Πειραιά έφευγε στις 06.00 και στις 06.30.

Οι καθημερινοί άνθρωποι  του μόχθου και της βιοπάλης στέκονταν για τον πρώτο καφέ  τους στο καφενεδάκι  του Λυκούρη στην παραλία της Αίγινας. Εκεί έπιναν τον καφέ  τους ενώ ο ήλιος ακόμα δεν είχε ανατείλει. Ήταν λοιπόν ακόμα σκοτάδι έξω.

Και σε μέρη όπως η Αίγινα, οι συνήθειες  καθορίζουν τα ονόματα, τα παρατσούκλια, τα τοπωνύμια. Το μαγαζί και ο ιδιοκτήτης  του απέκτησαν την προσωνυμία "Ο Σκοτάδης". Χρόνια αργότερα  ο καφενές έγινε ουζερί κι από κει και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους.

Σήμερα  στην παραλία  της Αίγινας ένα από τα πιο γνωστά στέκια που η φήμη  του έχει ξεπεράσει τα όρια  της Αίγινας αλλά και της Ελλάδας, είναι ο "Σκοτάδης" Στέκι επωνύμων, καλλιτεχνών, ανθρώπων  της τέχνης και του πνεύματος αλλά και απλών ανθρώπων που αγαπούν το ουζερί και καμαρώνουν για την πρόοδο του.
Η ποιότητα, η άψογη εξυπηρέτηση, οι γεύσεις το καθιστούν ένα από τα καλύτερα εστιατόρια  του νησιού. Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα ο "Γαστρονόμος" ( Τεύχος Ιανουαρίου) του απένειμε  το βραβείο ποιότητας, ανάμεσα σε εννέα  εστιατόρια στην Ελλάδα.
Η διάκριση αυτή είναι μια μεγάλη ηθική ικανοποίηση και επιβράβευση για την επίμονη και επίπονη σκληρή δουλειά, για τη συνέπεια στην ποιότητα και  τις επιλογές του σημερινού ιδιοκτήτη κ. Γιώργου Λυκούρη.

Αναμφίβολα η βράβευση προάγει την εστίαση στην Αίγινα και τοποθετεί  τον πήχυ ψηλότερα.
                                       Φωτογραφίες από τη σελίδα  του ουζερί  στο Face book.