Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Με δυνατό χαλάζι και καταχνιά οι εκδηλώσεις για την άφιξη και ορκωμοσία του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα.

Μετά  τις λαμπρές εκδηλώσεις που προηγήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια  για αυτήν την ημέρα, λόγω και της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, οι φετινοί εορτασμοί ήταν σαφώς πιο λιτοί.
Ο  βροχερός καιρός συνέβαλε  τα μέγιστα στην μικρή συμμετοχή τόσων των εγχώριων εκπροσώπων φορέων όσο και εκπροσώπων της κεντρικής πολιτικής σκηνής  που συνήθως συμμετέχουν στους εορτασμούς.΄Στον Μητροπολιτικό Ναό τελέστηκε η Δοξολογία και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός λόγος.
Η εκκλησία εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Αρχιερατικό επόπτη Αιγίνης αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Γελαδάκη και άλλους δύο κληρικούς, ενώ τον Δήμαρχο  κ. Γιάννη Ζορμπά πλαισίωσαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ν. Πτερούδης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Σ. Θεριανός, ο αντιδήμαρχος κ. Δ. Καραγιάννης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Π. Κασιμάκης.
Από το Δημοτικό Συμβούλιο μόνο ο  Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Μαρίνος τίμησε αυτή την επέτειο!!!
Παρόντες επίσης και ο Διοικητής της Μονάδας Λήψης Σημάτων Τούρλου κ. Κ. Κλώνος και ο Λιμενάρχης Αίγινας κ. Αργύρης Φραγκούλης. Το "Δίκτυο πόλεων Καποδίστρια" τίμησε ο κ. Γιώργος Τσατήρης ενώ παρών ήταν και ο κ. Νίκος Αλεξίου. σύμβουλος της Κοινότητας Αίγινας. Η κ. Σίλα Αλεξίου υποψήφια για το Δήμο Αίγινας έδωσε  το παρόν καθώς η ίδια είχε ενεργή παρουσία στις τιμητικές αυτές εκδηλώσεις τα προηγούμενα χρόνια.
Παρά  τις δυσμενέστατες  καιρικές συνθήκες οι μαθητές και οι μαθήτριες έδωσαν μια δυναμική  παρουσία και με τις σημαίες  τους έδωσαν τον εορταστικό τόνο και φως μέσα  στον σκοτεινό από την καταχνιά της ημέρας Μητροπολιτικό Ναό, συνοδευόμενοι από τους Διευθυντές και τους καθηγητές τους κ. Σωζία Αποσπόρη, Θ. Λορέντζο, Αρχ. Γεωργοπούλου, Γ. Μπήτρο, Ν. Οικονόμου.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο συγγραφέας  κ. Παναγιώτης Πασπαλιάρης. 
Ακολούθως η πομπή των επισήμων πορεύτηκε προς  το άγαλμα  του Ι. Καποδίστρια στον κήπο δίπλα στην εκκλησία  της Παναγίτσας όπου  τελέστηκε τρισάγιο και ο Δήμαρχος Αίγινας κατέθεσε στεφάνι.
Λόγω καιρού απείχε από τις εκδηλώσεις ο μουσικός Σύλλογος ΜΟΥΣΑ καθώς και αρκετά πρόσωπα και εκπρόσωποι φορέων που τρέφουν ιδιαίτερη ευαισθησία για  την ημέρα αυτή!!!

Φωτογραφίες από  το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας.