Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Το επιπόλαιο φορτηγό δεν σέβεται τα σήματα.


 Στους δρόμους γύρω από τα σχολεία  της Κυψέλης υπάρχουν σήματα κυκλοφορίας τα οποία ρυθμίζουν την κίνηση των οχημάτων τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών.

Συγκεκριμένα απαγορεύουν την κάθοδο αυτοκινήτων προς  την πλατεία, στην οδό Γ. Λυκούρη, τις ώρες που αναγράφονται στην πινακίδα.

Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι που δεν τα τηρούν!!!!

Σήμερα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου - από τις ελάχιστες βροχερές ημέρες  του φετινού χειμώνα, ένα λευκό φορτηγό κατηφόρισε κανονικά χωρίς να νοιάζεται αν εκείνη την ώρα πολλά Ι.Χ. κυκλοφορούν στο αντίθετο ρεύμα προκειμένου να φέρουν  τους μαθητές στα σχολεία. Δημιουργήθηκε ένα μικρό κυκλοφοριακό πρόβλημα. 

Παρόμοια εικόνα έχει παρατηρηθεί κι άλλες ημέρες  από συντοπίτες και συγχωριανούς που δυστυχώς δεν γνωρίζουν από σήματα, δεν τα προσέχουν, δεν ξέρουν τι σημαίνουν!!!!

Αλλά  ποιος νοιάζεται; Η δουλειά μας να γίνει! 

Κι ας κυκλοφορούν μαθητές εκείνη την ώρα. 

Τουλάχιστον αυτές  τις ημέρες  που βρέχει και  είναι δύσκολες καθώς υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση λόγω βροχής, ας είμαστε τυπικοί. Αυτή  τη χρονιά ο αριθμός  των μαθητών που προσέρχονται  στο Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο πλησιάζει  τους 300!!!! Εκ των οποίων οι 140 είναι του Γυμνασίου! Δεν πρέπει λοιπόν να είμαστε πιο προσεκτικοί;

Το θέμα αυτό έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις εκπαιδευτικές κοινότητες  της Κυψέλης  τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αλλά κανένα αποτέλεσμα δεν έχει υπάρξει.

Γιατί απλά κανένας δεν θέλει να σπάσει αυγά και να μονοδρομήσει  αυτούς  τους δύο κεντρικούς δρόμους της Κυψέλης, την οδό Ευαγγελιστρίας και την Γ.Λυκούρη.