Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Ο αγώνας δρόμου "Ιωάννης Καποδίστριας" κέρδισε το στοίχημα με τον κακό καιρό χάρη στη μεγάλη συμμετοχή αθλητών

Οι αγώνες που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει θεσμός  για την Αίγινα και διοργανώνονται προς τιμήν του πρώτου Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια  τις  ημέρες  που το νησί εορτάζει την επέτειο του ερχομού και της ορκωμοσίας του στην Αίγινα ως πρώτου Κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδας, κέρδισαν το στοίχημα χάρη στη μεγάλη συμμετοχή (1020) αθλητών από το λεκανοπέδιο της Αττικής και από την Αίγινα.
Η ατμόσφαιρα παρά  τον βαρύ ουρανό και την απειλή της βροχής ήταν γιορτινή και η παραλία της Αίγινας γεμάτη κόσμο, σε τίποτα δεν θύμιζε μια απλή συνηθισμένη Κυριακή του Γενάρη. Κόσμος πολύς κατά μήκος της παραλίας, τα καφέ και γενικά όλα τα μαγαζιά γεμάτα και πολύς ενθουσιασμός, χαρά και καλή διάθεση.
Οι αγώνες χάρη στην άψογη διοργάνωση, τους δεκάδες εθελοντές και τη συμβολή πολλών φορέων όπως της Ομάδας Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία. Συμμετείχαν οργανωμένα πολλοί φορείς, και αθλητικά σωματεία ακόμα και φροντιστήρια.
Η εκκίνηση των αγώνων έγινε μπροστά από την εκκλησία  της Παναγίτσας όπως και οι απονομές στην εξέδρα που είχε τοποθετηθεί για αυτό το σκοπό ακριβώς απέναντι.