Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023

Ευχές από το Δήμαρχο Αίγινας στον πλοίαρχο και τους αξιωματικούς του πλοίου "Ποσειδών" . Εθιμοτυπικές επισκέψεις στις Υπηρεσίες του νησιού.

Μπορεί σε άλλα νησιά που είναι μακρινά και απομονωμένα ακτοπλοϊκά, ο ερχομός του πλοίου να είναι γεγονός και να  το υποδέχονται ανήμερα  της Πρωτοχρονιάς με κεράσματα, μουσικές και κάλαντα όπως το "Άρτεμις" στη Σίφνο, για την Αίγινα μια τέτοια  εικόνα μοιάζει πολύ συνηθισμένη και καθημερινή όταν  τα πλοία πηγαινοέρχονται καθημερινά  και  ο ερχομός  τους περνά απαρατήρητος.

Χθες, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γ. Ζορμπάς όπως συνηθίζει  τα τελευταία χρόνια υποδέχθηκε  το πρώτο πλοίο που έκανε ποδαρικό στο λιμάνι. Ο πλοίαρχος  του 'Ποσειδών Ελλάς" μαζί με τους αξιωματικούς  του πλοίου υποδέχθηκαν το Δήμαρχο, που συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο κ. Δ. Καραγιάννη, τον Πρόεδρο  του Λιμενικού Ταμείου κ. Στ. Θεριανό και τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Π. Κασιμάκη, αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά και ευχήθηκαν για καλές θάλασσες και ταξίδια.
Προηγουμένως ο Δήμαρχος Αίγινας είχε μια σειρά εθιμοτυπικών επισκέψεων στις υπηρεσίες όπου οι άνθρωποι του καθήκοντος ανήμερα Πρωτοχρονιάς βρίσκονταν στις υπηρεσίες  τους και εργάζονταν  για το καλό και την ασφάλεια  των συνανθρώπων τους.
Στο Νοσοκομείο Αιγίνης ο "Άγιος Διονύσιος"
Στο Κέντρο Υγείας Αίγινας.
Στο Λιμεναρχείο Αίγινας
Στο Σταθμό  της Πυροσβεστικής
Στο Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κασιμάκης.