Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Οι Δήμαρχοι της Αίγινας τότε.

   Μέρα περισυλλογής η σημερινή για τους ψηφοφόρους των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ειπώθηκαν πολλά, ακούστηκαν άλλα τόσα. Προγράμματα, ιδέες, απολογισμοί, υποσχέσεις, αυτοκριτική, εξαγγελίες, σε τυπωμένα φυλλάδια, σε ομιλίες, σε επισκέψεις κατ' οίκον. Ο ψηφοφόρος οφείλει να σκεφτεί, να κρίνει , να αποφασίσει.
    Η  Αίγινα σε μια εποχή δύσκολη, αναζητεί τον καλύτερο ή την καλύτερη ομάδα που θα διαχειριστεί την καθημερινότητα αλλά και τα μεγάλα συσσωρευμένα προβλήματά της  για τα επόμενα πέντε χρόνια.
   Κρίσιμες οι αποφάσεις για αυτό χρειάζεται νηφαλιότητα και περισυλλογή.
   Εμείς ανασύραμε από το μεγάλο φωτογραφικό αρχείο του αξέχαστου Γρηγόρη, έτσι όπως ο ίδιος είχε ανεβάσει στη σελίδα  του στο Facebook - και μπορείτε κι εσείς να βρείτε - στιγμιότυπα από εκδηλώσεις - τελετές  παλαιότερων δημάρχων της Αίγινας. Μέσα στο Δημαρχείο, έξω από την Μητρόπολη ή στο σπίτι  του Νίκου Καζαντζάκη όπου ο Δήμαρχος Γ. Γιαννούλης αποκαλύπτει πέτρινη επιγραφή για την ταυτότητα της οικίας Καζαντζάκη.
   Θα μπορούσε να είχε τον τίτλο: "Από τον Τότη Χατζή έως τον Γ. Γιαννούλη"
Εδώ βλέπομε τόν Δήμαρχο Γιώργο Γιαννούλη νά ετοιμάζεται νά ξεσκεπάσει τήν πέτρα που φιλοτέχνησε η Αργυρώ Καρύμπακα γιά τό σπίτι του Νίκου Καζαντζάκη. (πληροφορία που μας έδωσε η κ. Εριέττα Φλώρου στη σελίδα μας στο Facebook. Την ευχαριστούμε πολύ)